DeadNeverCry Administrator
Mesaj Sayısı : 892 Yaş : 36 Nerden : BuRsA Memleketim : Trabzon--Akçaabat--Satari.. İlgi Alanlarım : Fotomobil..trabzon ve spor.. :) Kayıt tarihi : 28/03/07
| Konu: Trabzon sporda gelecek yıl hazırlıkları... Paz Tem. 01, 2007 5:12 pm | |
| TRABZON -Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan gelecek sezon beklenen Trabzonspor'u herkesin sahada göreceğini söyledi. Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri' nde bir basın toplantısı düzenledi. Doğan, gelecek sezon şampiyonluğa bugünden şartlandığını ve inandığını ifade ederek, "Önümüzdeki sene şampiyon olmak zorundayız. Buna şartlandım ve inandım. Ben öyle hissediyorum. Futbolcular üzerindeki baskıyı mümkün olduğunca kaldırırsak, bu takım yeni sezon şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesi olacak. Burada taraftarımız ve yönetim kurulu beni her zaman sahiplendi. Onlara karşı kendimi borçlu hissediyorum. Büyük sıkıntılar yaşadım, her maç sonu bazı gazeteler bu maç gitti, bu maç sonu gidecek gibi başlıklar attı. Ama biz yine burada kaldık. Kalmamızdaki sebep sağduyulu insanların olması ve yönetimin istikrardan yana karar alması, tabi bunda ikinci yarı yaşanan çıkışında büyük bir etkisi var. Bizim başkanımız ve yöneticilerimiz ince eleyip sık dokuyorlar. O baskılar karşısında geri adım atabilirlerdi. İnsanlar rahatlatmak için "Hocayı gönder baskıdan kurtul" politikası yapmadılar. Ben başarılı olursam, yönetimin yaptığı bu davranış tüm Türkiye için büyük bir örnek olacak. Türkiye' de 3 - 4 haftada teknik direktör değiştiriliyor. Bu antrenörün değil yönetenlerin hatası. İki üç kişi istedi diye hoca değiştiren yönetimler var." dedi. - BU KADAR SAKATLIK BİR YERDE OLMAZ - Doğan ligin ilk yarısında göreve geldiği dönemin ardından büyük sıkıntılar yaşadığını ancak bu zorluklar üstesinden geldiğini ifade ederek, "Ancak ikinci yarıya istediğim futbolcular alınarak başlandı. Devre arası futbolcu transfer etmenin zor olduğunu biliyorduk. İkinci yarıda 4'de 4 yaptığımız dönemde az gol yemeye başladık. Ancak bu seferde gol atamama gibi bir sorunumuz ortaya çıktı. Benim ve tüm teknik direktörlerin hedefi az gol yiyen, çok puan alan, çok ta gol atmayı başaran bir takımdır. Sezon sonu itibari ile ikinci yarının en çok gol atan takımı olmayı başardık ancak bu seferde çok gol yedik. Bunda tüm sakatlıkların aynı mevkide olmasının da büyük önemi var. Her takımda 4 - 5 sakatlık olur ama bunların aynı mevkide olması görülmemiş bir şey. Ama tüm bunlara rağmen ikinci yarının en çok puan toplayan takımı olduk. Oynanan oyundan memnun musunuz? Deseler en azından disiplinli oynamaya başladık derim. Tam sistem oturdu derken, bu seferde sakatlıklar ortaya çıktı ve sistemin oturmasını engelledi." diye konuştu. - TÜRKİYE KUPASI'NI ALABİLİRDİK - Türkiye Kupasından şansız bir şekilde elendiklerini söyleyen Doğan, "Kupayı alabilirdik. Buradaki maçta çok şeyi kaybettik. Kendime özeleştiri yapıyorum. 0 - 0'ı korumaya yönelik maç oynasaydık turu geçerdik. Ancak Erciyesspor'un kapandığını ve ileride tek forvet olduğunu görünce 4 savunma oyuncusunun bir forveti tutmasının doğru olmayacağını düşündüm ve dört forvete döndük. 70. dakikaya kadar pozisyonu olmayan Erciyes o anda golü buldu. Hesabımız tutmadı." dedi. - BEKLENEN TRABZONSPOR GELECEK - Önümüzdeki sezon beklenen Trabzonspor' u yaratacağını iddia eden Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Yönetim kurulu ile kendi düşüncelerimi paylaşıyorum. Bizlerden kaynaklanan hatalar varsa bunları düzeltemeye çalışıyorum. Takım üzerinde büyük baskı var ben bunları normal karşılıyorum. Takımın ateşlenmesi için yapılan şeyleri normal karşılıyorum. Çok büyük beklentileri olan bir kulüp burası. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan kulübünü seven bir taraftar topluluğu var. Aşırı sevginin olduğu yerde tepkide olur. Aşırı beklentiler olunca, futbolcular üzerinde baskı oluşuyor. Tepkiye karşı önlemler alacağız. Trabzonspor önümüzdeki sene iddia ediyorum ki beklenen görüntüsüne kavuşacak. Beklenen Trabzonspor' u herkes görecek, o ruhu yaşayacak. Ruhu yaratmak isterken de bizlere yönetim kuruluna ve futbolculara sahip çıkılması lazım. Biz önce kendimize düşenleri yapacağız ondan sonra camiadan bir şeyler isteyeceğiz." - AÇ FUTBOLCULARI ALACAĞIZ - Doğan, Trabzonspor' a Trabzon' un sosyal yapısını kaldırabilecek futbolcuları almaya çalışacaklarını ifade ederek, "Çok para harcayıp ta yıldız transfer yapmak yerinde aç futbolcuları almaya çalışacağız. Ben kulüpte kimle çalışırsam uyum içerisinde oldum Ligin ilk yarısında bazı sıkıntılar yaşadım ve yönetim kuruluna rapor sundum. Bu sıkıntıların büyük bir bölümün aştık. Yönetimle konuştuk ve bizimle devam etme kararı aldılar. Devam etme kararından sonra bana hep destek oldular ve sıkıntıları aştık. Haşim beyle ilgili geldiğim dönemde bazı sıkıntılar yaşadım. Benim yanımda olmasını istedim. İkinci yarı benim yanımda oldu ve sıkıntı kalmadı" diye konuştu. Doğan, ilk yarıda sıkıntı yaşadığı kişilerle yüz yüze konuşarak sorunlarını çözdüklerini söyledi. - İNTER TOTO' DA KİRALIKLAR MÜCADELE EDECEK - Doğan, gelecek sezon şampiyonluğa oynayacakları için takımını İnter Toto' da oynatıp riske etmeyeceğini ifade ederek, "Takımımın fiziksel ve ruhsal olarak çok yıprandığını biliyorum. 15 gün sonra sezonu açarak onları riske sokmayacağım. Kiralık oyuncularımız var. 15 - 20 taneye yakın kiralık oyuncularımız var. Onların içerisinde yıpranmayan ve fazla forma şansı bulamayan oyuncuları katacağım. Daha önce çalıştığım futbolcular var. Emre Aygün, Muhammet Reis ve Selim Akbulut gibi. Kiralık futbolcuları çağırdım ayın 20' sinde Gerede' de kiralık oyuncular ile sezonu açacağız. 15 kişi hazır, ligi bitirmemiş bir iki futbolcu var onları da katacağız. 28' inde ise diğer futbolcularımız Trabzon' da sağlık kontrolünden geçecek. Ve 29' unda sezonu bitirdiğimiz takımı Gerede' ye göndereceğiz. Bu seferde Gerede' de bulunan kiralık futbolculardan kurulu takımımıza, bir iki takviye daha yaparak onları Trabzon' a göndereceğiz. Çünkü maç öncesinde buranın iklim şartlarına alışmaları lazım. İlk maçımızı burada kiralık oyunculardan ağırlıklı kadroyla burada oynayacağız. Kam programı ile ilgili biraz sıkıntı yaşayabiliriz ama programımızı yaptık bu sorunları da aşacağız." diye konuştu. Doğan, menisküsünde yırtık olan Ayman Abdelaziz ve daha önce kıkırdaklarından bir ameliyat geçiren Mustafa Keçeli' ye yeniden ameliyat olmaları için izin verdikleri ifade ederek, "Sezona daha hazır girmeleri için daha erken izin verdik." dedi. Trabzonspor'da istifa eden 6 yönetim kurulu üyesinin yerine yedek üyeler atandı TRABZON -Trabzonspor Yönetim Kurulu Nuri Albayrak başkanlığında haftalık olağan toplantısını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirdi. Buna göre istifa eden 6 yönetim kurulu üyesinin yerine yedek listeden Abdullah Başer, Güven Küçükosman, Muhammet Mısır, Halit Muzaffer Ermiş, Metin Özke ve Muhammet Küçükali asil üyeliğe terfi etti. Bu isimlerden Muhammet Mısır Sağlık Kurulu başkanlığına getirilirken, İbrahim Baturoğlu ve Aydın Pişiren'in başkan yardımcılıkları da karara bağlandı. Toplantıda ayrıca transfer komitesi de oluşturuldu. Buna göre oluşturulan transfer komitesinde şu isimler yer aldı: Başkan Nuri Albayrak, Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu, Genel Sayman Emin Kahraman, Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Başer, Profesyonel Şube Menejeri Necmi Perekli. | |
|