blackseastorm Administrator
Mesaj Sayısı : 491 Yaş : 36 Nerden : İstanbul Memleketim : Trabzon İlgi Alanlarım : Karadeniz Kayıt tarihi : 08/04/07
| Konu: Giresun Günleri (13-14-15 Nisan) Çarş. Nis. 11, 2007 1:09 pm | |
| İlimizin tanıtımı amacıyla 13-15 Nisan 2007 tarihleri arasında İstanbul Feshanede “Giresun Tanıtım Günleri” düzenleniyor.Valiliğimizin koordinesiyle İstanbul’daki Giresun Dernekler Birliği tarafından organize edilen tanıtım etkinliklerine katılacak olan Giresun Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 100 m2 lik, diğer 15 İlçemizde 20 m2 lik stant açacaklar.Stantlarda yöresel eşyalar, eski ve yeni Giresun resimleri, yöresel yemekler, ilimiz genelini tanıtıcı resim, broşür, CD gibi tanıtım materyalleri başta olmak üzere ilimizi tarihi, turistik ve kültürel yönden tanıtıcı her türlü eşyalar sergilenecek olup, stantlara özel kuruluşlar da katılabilecektir.Konuyla ilgili 06.04.2007 Cuma günü saat 16.00 da İl Özel İdare Kültür Sitesinde Vali Mustafa Taşkesen başkanlığında, tüm İlçe Kaymakamları, tüm İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Mimarlar Odası, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile Turizm ve Tanıtma Derneği ve İlimiz dahilindeki ilgili kurum ve işletme temsilcileri katıldılar.Toplantıda bir açıklama yapan Vali Mustafa Taşkesen; Giresun’un sorunlarının ortadan kalkması için herkesi taşın altına elini koymaya davet ederek böyle bir organizasyon için Dernekler Birliğine teşekkür etti. Vali Taşkesen, ilimizin ezeli ve ebedi güzelliklerinin ortaya çıkması boynumuzun borcudur diyerek, il içinde ve il dışında olan tüm Giresunluların enerjilerini bir araya getirerek bir sinerji oluşturması halinde çözülemeyecek sorun olmayacağını kaydetti. Giresun’un bugüne kadar yeterince tanıtılamadığının altını da çizen Vali Taşkesen “Türkiye sadece Sultanahmet, Alanya veya Bodrum değildir. Anadolu bir hazinedir. Giresun’da bu hazinenin en güzel, en nadide incilerinden biridir. Bu hazineyi hep birlikte ortaya çıkarmalıyız.”diye konuştu.İstanbul’daki Giresunlular Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük’te Giresun için bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Başkan Kütük İstanbul’daki 430 dernekten 350 sini temsil ettiklerini belirterek “Faaliyetlerimiz İstanbul’dan daha çok Giresun’a yöneliktir.”dedi.Organizasyonla ilgili bilgiler veren Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyon Başkanı Hasan Turan da, amaçlarının İstanbul’da yaşayan 1 Milyon Giresunlunun kaynaşmasının sağlanması ve Giresun’un kültür, sanat ve turizm yönünden tanıtılması olduğunu söyledi. Hasan Turan "Bu organizasyonun hem İstanbul'da yaşayan Giresunlular'a hem de ilimiz Giresun'a büyük katkısı olacaktır. Giresunlular'ın İstanbul'da 257 bin seçmeni bulunmaktadır. Buda 1 Milyon nüfus demektir. 1 Milyon nüfus isterse ve dayanışma içerisinde olursa yaşamış olduğu şehrin sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi vb. bütün katmanlarında etkili olabilir. Bunun temel şartı birlik olmaktır. Bu bağlamda ben bütün hemşehrilerimizden Feshane ve etrafının trafiğini kilitleyecek şekilde etkinliğe katılmalarını istirham ediyorum. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın desteklerinide bekliyorum." dedi. Tanıtım için binlerce, pankart, afiş ve broşür bastırdıklarını da belirten Turan bunların İstanbul’da, Giresunluların çoğunlukta yaşadığı diğer illerde ve Giresun’da dağıtıldığını ifade ederek tüm Giresunluları organizasyona sahip çıkmaya davet etti. Turan ayrıca büyük desteklerini gördüğü Vali Mustafa Taşkesen ve diğer ilgililere teşekkür etti.Toplantıya katılanlar organizasyonla ilgili görüşlerini dile getirerek ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ettiler.Toplantıda; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere, Giresun Merkez ve Tüm İlçe Belediye Başkanlıkları, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, Ticaret Borsası Başkanlığı, Giresun Turizm Tanıtma Derneği, Asyabank, Merkez İstanbul Batlamalılar Derneği, Bahat Sağlık Gurubu, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, Gaziosmanpaşa Hastanesi, Karadeniz Sivil Toplumları Birliği, İstanbul Giresun İşadamları Derneği, Giresun Dergisi, Fat Tarım, Lazeroptik ve 50 ye yakın Giresunlu İşadamları stant açacaklarını ifade ettiler. | |
|
burak_kerasus İsteKaradeniz.tk
Mesaj Sayısı : 17 Yaş : 39 Nerden : İstanbul Memleketim : Giresun/Keşap Kayıt tarihi : 11/04/07
| Konu: Geri: Giresun Günleri (13-14-15 Nisan) Çarş. Nis. 11, 2007 10:52 pm | |
| Bu hafta sonu bir işim çıkmazsa şayet bu güzel etkinliğe katılmayı planlıyorum. Umarım kültürümüzün düzgün lanse edildiği bir etkinlik görürüz. | |
|
blackseastorm Administrator
Mesaj Sayısı : 491 Yaş : 36 Nerden : İstanbul Memleketim : Trabzon İlgi Alanlarım : Karadeniz Kayıt tarihi : 08/04/07
| Konu: Geri: Giresun Günleri (13-14-15 Nisan) Çarş. Nis. 11, 2007 11:02 pm | |
| Evet Benimde İşim Var Gitmek İsterdim | |
|