www.AkcaabatgencLik.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.AkcaabatgencLik.Net

www.AkcaabatgencLik.Net
 
PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Trabzon PeynirLısı.

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DeadNeverCry
Administrator
Administrator
DeadNeverCry


Erkek
Mesaj Sayısı : 892
Yaş : 36
Nerden : BuRsA
Memleketim : Trabzon--Akçaabat--Satari..
İlgi Alanlarım : Fotomobil..trabzon ve spor.. :)
Kayıt tarihi : 28/03/07

Trabzon PeynirLısı. Empty
MesajKonu: Trabzon PeynirLısı.   Trabzon PeynirLısı. Icon_minitimePerş. Tem. 19, 2007 5:04 pm

Trabzon Peynirlisi


Malzemeler
350 gr. Hamur,
70 gr. Yaylalarda yapılan ve deri içinde saklanan Trabzon peyniri



Yapılışı
Peynir bir gün önceden doğranır, rendeye vurulur ve bir miktar su karıştırılarak dinlenmeye bırakılır. Un, tuz ve maya karıştırılarak ekmek hamurundan daha gevşek hamur elde edilir. 350 gr.lık kesilerek şekillendirilir. Hamur tahta üzerinde dinlendirilir. Fırın 200 derece sıcaklığında hazırlanır. Yine ayrı bir tahta üzerinde kayık şeklinde hazırlanan hamur içine peynir konulur ve üzerine fırça ile su veya un bulamacı sürülerek fırına sürülür. Pişince içine tere yağı konularak servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.istekaradeniz.tk
 
Trabzon PeynirLısı.
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TRABZON
» TRABZON
» Trabzon.
» Trabzon Simgeleri..

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.AkcaabatgencLik.Net :: ...:::(¯`·.Karadeniz Genel.·´¯):::... :: Yemeklerimiz-
Buraya geçin: