RİZE -Göreve devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyan Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Ekrem Cengiz, başkanlığa devam edip etmeme noktasında son sözü kulübün onursal başkanı ve abisi Mehmet Cengiz'in söyleyeceğini belirtti.
Onursal Başkanı Mehmet Cengiz'in çözüm arayışlarını sürdürdüğünü söyleyen Cengiz, "Benim için büyüklerimizin kararı önemlidir. Çünkü intizam ve düzenimiz var. Son sözü söyleyecek olanda onursal başkanım ve abim Mehmet Cengiz'dir. Büyüklerimizin verdiği kararın aksine hareket etmemiz söz konusu olamaz. Karar ne olursa olsun dikleşmeden dik dururuz." dedi.
10 yıllık görev süresi içinde çok zor dönemlerden geçtiğini kaydeden Cengiz, "Fakat yürüdüğümüz zor ve çileli yolda hiç yıkılmadım. Ben gücümü Rizelilerden aldım. Onların desteği ile ayakta durup mücadele yaptım. Ben bugüne kadar ayakta kaldıysam bu Rize halkının bana olan desteği, sevgisi ve sağduyusu sayesinde oldu. Saçlarım beyazladı ama Rize halkının bana verdiği gönül desteği çökmememe sebep oldu." diye konuştu.
Kendisinin görevde kalıp kalmamasının çok önemli olmadığının altını çizen Cengiz şöyle devam etti:
"Önümüzdeki günler ne getirir ne götürür bunu bilemem. Şunu herkesin çok iyi bilmesini istiyorum. Yeni tesislerimizin yapımı devam ediyor. Göreve devam etmesek de Cengiz ailesi olarak bu tesisleri bitirip Rizespor'un hizmetine sunacağız. Bu görevi bıraktığımızda hem takım hem de tesis olarak en üst düzeyde bırakmış olacağız."
Cengiz, transferde çalışmaların devam ettiğini, takıma en iyi isimlerin takviye edilerek üst sıralara oynayan bir kadro oluşturacaklarını sözlerine ekledi.
Öte yandan, Başkan Cengiz'in Konya'da olduğu, Perşembe günü İstanbul'a döndükten sonra görevine devam edip etmeyeceği yönünde kararını açıklayacağı öğrenildi.