www.AkcaabatgencLik.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.AkcaabatgencLik.Net

www.AkcaabatgencLik.Net

PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

ziya doğan ''bütünleşmeye ihtiyacımız var''

YazarMesaj
blackseamachine
İsteKaradeniz.tk
İsteKaradeniz.tk
blackseamachine

Erkek
Memleketim : artvin
İlgi Alanlarım : futbol basketbol

ziya doğan ''bütünleşmeye ihtiyacımız var'' Empty
MesajKonu: ziya doğan ''bütünleşmeye ihtiyacımız var''   ziya doğan ''bütünleşmeye ihtiyacımız var'' Icon_minitimePaz Haz. 24, 2007 5:38 pm

ziya doğan ''bütünleşmeye ihtiyacımız var'' Black
ziya doğan ''bütünleşmeye ihtiyacımız var'' Trans

Manşet Haber
ziya doğan ''bütünleşmeye ihtiyacımız var'' T_s

Ziya Doğan: “Bütünleşmeye ihtiyacımız var”
Teknik Direktörümüz Ziya Doğan Gerede kampında düzenlediği basın toplantısında “Gerçek Trabzonspor’u ortaya çıkarmak için bütünleşmeye ihtiyacımız var” dedi.
ziya doğan ''bütünleşmeye ihtiyacımız var'' Trans
ziya doğan ''bütünleşmeye ihtiyacımız var'' 240607doganDorukkaya Gren Park Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında Doğan ilk olarak genel bir değerlendirme yaptı ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Kamp iyi bir ortamda devam ediyor”

20 Haziran’dan itibaren çalışmaların iyi bir ortamda devam ettiğini belirten Doğan, “Bu kampta milli oyuncularımıza izin verdik. Bize göre dinlemek en az çalışmak kadar önemli. Bu oyuncularımıza idman programı verdik. Onları teknolojinin de yardımıyla takip ediyoruz. Kampa gelen futbolculardan da oldukça memnunum. Değerleri iyi düzeyde. Kendilerine verdiğimiz çalışma programı sonucunda mevcut değerlerini muhafaza ettiler. Diğer oyuncularımızda takımla birlikte çalışmalara başlayınca çok az bir eksiklikleri olacak. Onu da biz tamamlayacağız. Şuanda kampımız çok iyi bir ortamda devam ediyor. Futbolcular çok istekli. Genç oyuncuları ise yakından tanıma fırsatı bulduk. Kamp sonu kadroyu düşüreceğiz. Genç oyuncuların içlerinden birkaç tanesini belki kadroda tutup, diğerlerini kiralık olarak başka takımlara vereceğiz. Lige kadar ideal kadroyu oluşturacağız. Başarıya giden yolda nelerle karşılaşacağımızı biliyoruz. Ama Trabzonspor bunları aşacak güçtedir” dedi.

Teknik direktörümüz Ziya Doğan toplantının geri kalan kısmında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Soru: Milli oyuncuların yanı sıra Ceyhun’da kampta yok. Bunun nedeni ne?

Erdinç, Ömer Rıza ve Ceyhun’un özel durumları var. Ceyhun bu ayın 27’sinde kampa katılacak. Erdinç'in sakatlığı ve kardeşinin düğünü var. Ona da izin verdik. Kendilerini takip ediyoruz. Ayrıca vermiş olduğumuz çalışma programını harfiyen uyguladıklarını biliyoruz.

Soru: ‘Başarıya giden yolda nelerle karşılaşacağımı biliyorum’ dediniz. Bunu biraz açarbilirmisiniz?

Trabzonspor’un başarıyı yakalayabilmesi için bütünleşmesi gerekiyor. Camia kenetlenmeli. Kamuoyunda negatif bir elektirik varmış gibi gösteriliyor. Aslında bu böyle değil. İnanılmaz bir enerji var. Bütünleşerek bu enerjiyi açığa çıkarabiliriz. Trabzonluyum, Trabzonsporluyum diyen herkesi sağduyu ve bütünleşmeye davet ediyorum. Bunlar gerçekleşirse inanıyorum ki Trabzonspor ligin en iyi takımı olacak. Trabzonspor 4. büyüklüğü yakaladığı dönemde birleşmeyi başarmıştır.

Soru: Rakiplerinizin yaptığı önemli transferler var. Bu konuda eksik kaldığınızı düşünüyor musunuz?

Türkiye’de takım oyununda zafiyet var. Son yıllarda aşama sağlanmasına karşın bu böyle. Geçtiğimiz sezon Anadolu takımları mantıklı işler yaptılar. Takım oyunu oynamaya çalıştılar. Bizde bu konuya önem veriyoruz. Fenerbahçe Beşiktaş Galatasaray'ın kimi transfer ettiği bizi ilgilendirmiyor. Biz elimizdeki kadroyu iyi hazırlayıp iyi motive edip sahaya sürdüğümüz zaman bizim oyuncularımız en az onlar kadar kaliteli diye düşünüyorum.

Soru: Transfer çalışmalarından memnun musunuz?

Yönetim kurulundan bir ricam oldu. 'Erken davranalım. Galatasaray’ın ve Beşiktaş’ın hocası henüz belli değilken elinde bonservisi olan oyuncuları erken davranarak alalım' dedim. Yönetim erken davranıp Serkan ve Jabi'yi bu şekilde aldı. Bir tek Egemen olmadı. Kendimize ait prensiplerimiz var. Her talip olduğumuz futbolcuyu alacağız diye şart yok. Fenerbahçe Roberto Carlos’la geçtiğimiz yıldan beri ilgileniyordu ama bu sezon alabildi. Bizde Martinez’e talip olduk ama alamadık. Şimdi diğer alternatiflere yöneldik. Şu ana kadar yönetim kurulundan isteklerim yerine geldi. Yönetim kurulu ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Ama komuoyunda sanki uyumsuzluk varmış gibi gösteriliyor. Bu da Trabzonspor’a zarar veriyor.

Soru: Ligin sonunda en fazla 3-4 transfere ihtiyacım var demiştiniz. Şimdi 4 oyuncu daha istiyorsunuz. Bunun nedeni ne?

Takımda Stepanov'un sakatlığı var. Risp şanssızlıklar yaşadı. Dönmesi 4-5 hafta daha zaman alacak. Erdinç’in durumu belli değil. Hiç hesapta olmayan şeyler ortaya çıkıyor. Bu nedenle de alternatif olması için transfer edeceğimiz oyuncuların sayısı artıyor.

Soru: Kaleci transfer etmek için çalışıyorsunuz. Bu Toyga’yı olumsuz yönde etkiler mi?

Tolga önemli bir kaleci, başlangıçta biraz sıkıntılar yaşadı, daha sonra bu sıkıntıları kişiliği ile yendi. Trabzonspor'un 2-3 tane önemli ve iyi kalecisi olmalı. Alınacak kaleci geldiğinde oynayacak diye bir şart yok. İyi olan oynar. Rekabet mutlaka gerekli. Geçtiğimiz sezon Rüştü transfer edilecek haberleri varken de Tolga kaleyi başarıyla korudu.

Soru: Takımın şuanda bölük pörçük olduğunu görüyoruz. Bu size göre doğrumudur?

Tek sıkıntım Jabi’nin olmaması. Ama kendisi tecrübeli. Takıma kolaylıkla adapte olacaktır. Kampta olmayan oyuncular benim sistemimi biliyorlar. Taktik anlamında zorlanmazlar. Serkan ve Adnan benimle çalışarak sistemimi öğrendiler. Geçtiğimiz sezon başında Szymkoviak kendisine izin verilmediği için ruhsal anlamda çok sıkıntı çekti. Bu nedenle bu tarz konulara büyük önem veriyoruz

Soru: Yeni sezonda oyun sitemi değişecek mi?

Elimizdeki malzeme neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Şu an ki düşüncelerimizden biri çift santraforla oynamak. Tabi sistem eldeki oyuncuların verimine ve rakip takımın durumuna göre belirlenir. Kafamdaki sistem 4-4-2 tabi bu demek değil ki 3-5-2 oynamayız. Bu duruma göre değişir.

Soru: Sezonu erken açan takımlar ligde zamanla düşüş yaşıyor. Bu hedeflerinizi etkiler mi?

Bu nedenle takımda eş değerdeki oyuncularla alternatifli bir kadro oluşturmak istiyoruz. Orta sahada bu mevcut. Forvet de de aynısını yapmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Şampiyonlar Ligi ön ele müsabakalarında kadro zafiyeti yaşadık. Alternatifli kadromuz olursa her kulvarda rahatlıkla mücadele ederiz. Ama bunu yapmak Türkiye'de o kadar kolay değil.

Soru: Yeni sezonda hakemlere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Onlar işini bilirler tavsiyeye gerek yok. Adaletli olsunlar.

Soru: Yabancı oyuncu sayısının arttırılması fikrine nasıl bakıyorsunuz?

Yabancı oyuncu transferi için Federasyonun kararını açıklamasını bekliyoruz. Bu karar sonrası yabancı konusunda daha atak olunur. Yönetimiz de aynı şekilde düşünüyor. Bazı gazetelerde Türkiye’ye yabancı oyuncu getirdiğimiz yazılıyor. Bu doğru değil.

Soru: Şuan görüşme halinde olduğunuz oyuncu var mı?

Türkiye’de oyuncu transferi zor. Kimse silahını vermek istemiyor. Yurt dışında arayış var. Alternatifli bir listeyle transfer çalışmalarımız devam ediyor. Gazetelerde çıkan isimler doğru değil. Transfer komitesi buraya gelecek. Kendileriyle konuşacağız.

Soru: Sol kanata transfer yapmayı düşünüyormusunuz? Celalettin olduğu için bu mevkiye transfer yapmayı düşünmediğiniz söylentilerine nasıl cevap verirsiniz?

Celalettin'e haksızlık yapılıyor. Celalettin şu anda testleri en iyi olan oyuncu, Trabzonspor'un parasını çarçur etmek istemiyoruz, o mevkii de başarılı oyuncular varken bunları yıpratmak maksatlı ve kasıtlı diye düşünüyorum. Kaldı ki ben kimseyi korumam herkesten çok benim başarıya ihtiyacım var. Kulübü transfer yapıp borca sokmayın diyenler aynı anda neden sol tarafa adam almıyorsunuz diyorlar. Bu dengeleri iyi kurmak lazım.

Soru: Şuan kafanız rahat mı?

Biz bir hedef belirledik. Umarım bu ayın 30'una kadar transfer biter. Ama bu konuda acele etmeyeceğiz Trabzonspor'un parasını çarçur etmeyeceğiz. İnce eleyip sık dokuyarak futbolcu alacağız.

Soru: Geçtiğimiz sezon tribünlerde taraftar terörü yaşandığını gördük. Taraftarlara bu konuda ne gibi mesajlar verirsiniz?

Türkiye’de bu olaylar yaşanmış olabilir ama Trabzon’da biz hiç rastlamadık. Taraftalarımız çok centilmence takımlarını destekliyorlar. Ama kamuoyunda sanki problemler varmış gibi gösteriliyor. Trabzon’un havasını iyi bilip yansıtmak lazım.
http://www.istekaradeniz.tk

ziya doğan ''bütünleşmeye ihtiyacımız var''
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-