www.AkcaabatgencLik.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.AkcaabatgencLik.Net

www.AkcaabatgencLik.Net

PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

D.Karadeniz tehdit altında

2 posters
YazarMesaj
blackseastorm
Administrator
Administrator
blackseastorm

Erkek
Memleketim : Trabzon
İlgi Alanlarım : Karadeniz

D.Karadeniz tehdit altında Empty
MesajKonu: D.Karadeniz tehdit altında   D.Karadeniz tehdit altında Icon_minitimeSalı Haz. 19, 2007 11:24 pm

İTÜ uyardı: "Doğu Karadeniz’de asrın sonuna doğru kış yağışları yüzde 40 oranında artacak. Bu da heyelan, sel ve su baskınlarınına neden olacak."

Meteorolojik afet erken uyarı sistemi konusunda Rize’de bilimsel çalışmalar yürüten İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyelerinin elde ettikleri verilere göre, Doğu Karadeniz’de asrın sonuna doğru özellikle kış yağışlarının yüzde 40 oranında artacağı, bununla beraberde heyelan, sel ve su baskınlarının yaşanacağı tespitine ulaşıldı.

Konuyla ilgili Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada “Kış yağışlarının bu ölçüde artmasının da Rize ilinde heyelanı, sel ve su baskınlarını tetikleyeceği anlaşılmıştır. Dolayısıyla jeolojik etüt, zemin etüt çalışmaları yapılmadan, bilimsel verilere uyulmadan konut inşa edilmemesi ve belediyelerin duyarlılıklarını arttırmaları gerekmektedir. Ayrıca %40’lık yağış bölgenin iki geleneksel ürünü çay ve fındık üretim alanlarını, bu alanların çoğalması ya da azalması doğrultusunda değiştirecektir. Bu iki ürünün geleceği konusunda da bilimsel araştırma projesi üniversitelerimizce yapılması halinde halkımız geleceğe daha güvenilir bakacaktır. Belediyeler ve Üniversitelerle Valiliğimizin ortak destek çalışmaları hızlandırılacaktır” denildi.
https://karadeniz.yetkinforum.com
yağmur damlası
Moderatör
Moderatör
yağmur damlası

Kadın
Memleketim : TRABZON
İlgi Alanlarım : müzik dinlemek

D.Karadeniz tehdit altında Empty
MesajKonu: Geri: D.Karadeniz tehdit altında   D.Karadeniz tehdit altında Icon_minitimeCuma Haz. 22, 2007 2:27 pm

durun ya, ben trabzon da daha istediğim gibi yaşayamadım Sad
bilgilendirdiğin için tşkler mustafa

D.Karadeniz tehdit altında
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Karadeniz'in Neresindensiniz ?