CiCiKIZ Sitenun GüLi
Mesaj Sayısı : 234 Yaş : 36 Nerden : TOZLU YOLLARDAN Memleketim : KARADENİZ İlgi Alanlarım : Karadenizim... Kayıt tarihi : 08/04/07
| Konu: Trabzon Halk Oyunları Perş. Haz. 14, 2007 6:51 pm | |
| Trabzon Halk Oyunları
Oyunların çalgıları: Meydanlarda ve kapalı yerlerde davul-zurna, kemençe ve kaval.
Acaabat – Horon. Erkek, Kadın. Akçaabat sıgsara – Horon, Erkek, Kadın. Arttırma horonu – Horon, Erkek. Aşağa alma – Erkek. Toplu. Atlama horanı, Atlama horonu - (Of) Horon, Kadın, Erkek. Bıçak oyunu – Erkek, Çift. Çaykara Sallaması – Erkek, Kadın, Toplu Çoruk horonu – Şarkılı, Erkek, Kadın, Toplu. Dolayı horan – (Maçka) Horon. Kadın. Toplu Giresun Karşılaması – Karşılama. Kadın, Çift-Toplu. Haçka Havası - Horom, Horon – (Of) Horon. Erkek. Kadırga Horonu – Erkek. Toplu Kama oyunu – Erkek. Çift-Toplu. Karakoncolos Oyunu – Kadın-Erkek, Toplu. Kız horonu – Horon. Kadın. Kozangel (Hozan Gel) – Erkek. Toplu Körçek – Kadın. Erkek-Çift Laz horonu – Horon. Erkek. Maçka düz horonu, Maçka havası – Horon. Erkek. Maçka horonu – Horon. Erkek. Millet – Horon. Erkek. Milli horon – (Sürmene)- Horon. Erkek. Pıçak oyunu – (Bak. Bıçak oyunu) Rize horonu – Horon. Erkek. Sallama, Sallama Horonu – (Of)-Horon. Erkek. Sara – (Of) Sera atlama – Sıgsara, Sıksara, Sıksaray – Horon. Erkek. Sis dağı – Horon. Erkek. Siya Sıya, Parmak Ucu, Domdurma – Erkek. Toplu. Stasta – (Of) Sürmene Sallaması – Erkek. Kadın. Toplu. Sürmene Karşılaması – Kadın. Erkek. Tatyan – Temirağa, Temurağa, Tomürağa, Timurağa – Horon. Erkek. Tersayak – Horon. Erkek. Tik horon – Horon. Erkek. Tonya horonu – Horon. Erkek. Trabzon sıksarası – Horon. Erkek. Üçayak – Horon. Erkek. Vakfıkebir – Horon. Erkek. Vaybeni Oyunu – Erkek. Kadın. Toplu Yarım Kırma, Yarım Kesme – (Araklı) Erkek. Kadın. Toplu. Yisera havası – Yüksek - | |
|
DeadNeverCry Administrator
Mesaj Sayısı : 892 Yaş : 36 Nerden : BuRsA Memleketim : Trabzon--Akçaabat--Satari.. İlgi Alanlarım : Fotomobil..trabzon ve spor.. :) Kayıt tarihi : 28/03/07
| Konu: Geri: Trabzon Halk Oyunları Ptsi Haz. 18, 2007 10:32 pm | |
| | |
|
blackseastorm Administrator
Mesaj Sayısı : 491 Yaş : 36 Nerden : İstanbul Memleketim : Trabzon İlgi Alanlarım : Karadeniz Kayıt tarihi : 08/04/07
| Konu: Geri: Trabzon Halk Oyunları Ptsi Haz. 18, 2007 10:35 pm | |
| Teşekkür Ederim Cicikız Çoğunu Biliyorum Ne Biliyim Kendimi Buluyorum Horonda Kapı Gızırdısında Bile Ayaklarım Ritim Tutuyor Horon Bir İbadettir Tabi Karadenizde | |
|
DeadNeverCry Administrator
Mesaj Sayısı : 892 Yaş : 36 Nerden : BuRsA Memleketim : Trabzon--Akçaabat--Satari.. İlgi Alanlarım : Fotomobil..trabzon ve spor.. :) Kayıt tarihi : 28/03/07
| Konu: Geri: Trabzon Halk Oyunları Ptsi Haz. 18, 2007 10:39 pm | |
| | |
|