Kuzine
Lazca "peşko" olarakta adlandırılan sobalar. Dışarıda bardaktan boşalırcasına yağmur yağarken, saçlardan gelen seslerin altında, kuzinenin sıcaklığında uyumak kadar güzeli yoktur aklınızda bulunsun.
Süt sağıldıktan sonra makineden geçirilerek kaymak kısmı ayırılır. Uzun süre biriktirilen bu kaymaklar yukarıda görülen bakır kabın içine konulur, biraz soğuk su eklenerek üzerindeki düzenek sayesinde ezilerek tereyağı haline dönüştürülür. Oldukça zahmetli bir iştir.
Tek kullanımlık enjektörlerin olmadığı dönemde geliştirilen enjektör. Hemen hemen bütün parçaları sökülebilir ve metal bir kutuda muhafaza edilir.
Sini
Çoğunlukla altına konulan iskemle sayesinde sofra olarak kullanılır. Babanem turşu kurarken fasülyeleri tuzla biberle karıştırarak soğuması için siniye yaydığınıda hatırlarım.
Siniden daha küçük ve derin bakır kap.
İçine un konulan duvara bitişik dolap.Önündeki küçük kapı yukarı doğru çekilerek un dökülür.
Karadeniz insanının en büyük yardımcısı orak.
Duvar Halısı
Ahşap Valiz
Resimlerin video olarak görüntüsüne buradan ulaşabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=W4fKWivxZ9MKöy evlerinin dış kapısı 2 parçadan oluşur.En dışta oldukça kalın camı olmayan ahşap bir kapı vardır. Geceleri o kapı kapatılarak kilitlenir gündüzleri açılır. İçeride ki kapı gündüz dış kapı açıldığı için ev kapısı olarak kullanılır. Resimdeki anahtar dış kapıya aittir.
Eee bu konuyu kapatmanın sırasıda gelmişti. Kapanışımızda anahtar sayesinde oldu