| Mıhlama | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
kolivali53 İsteKaradeniz.tk
Mesaj Sayısı : 22 Yaş : 33 Memleketim : RİZE İlgi Alanlarım : SLAYT ve VİDEO YAPIMI Kayıt tarihi : 14/05/07
| Konu: Mıhlama Salı Mayıs 15, 2007 7:24 pm | |
| Muhlama 4 kişilik Hazırlama süresi: 15 dak Pişme süresi: 20 dak
MALZEMESİ Üç tahta kaşığı mısır unu üç kaşık tereyağı bir kase tel veren peynir İlik SU ve tuz. Yapılışı: Bakır bir tavada tereyağı eritilir. Mısır unu konulup penbeleş inceye kadar kavrulur. Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır. Hafİf ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir. Muhlama tel veren peynirle yapılabileceği gibi hertürlü peynirle veya minci ile de yapılabilir. Peynir ve minci sade olarak da yağda pişirilebilir. (Buna pişirmek yerine ısıtmak demek daha doğru olur). Yağda sade olarak pişirilen peynire peynir muhlaması, yağda sade olarak pişirilen minciye de minci muhlaması denir. Hemşin yöresinde bir miktar kaymak alınarak tavaya konur, ateş üzerinde kaynatılır, içerisine yavaş yavaş mısır unu ilave edilir. Daha sonra bir miktarda ince ince doğranmış köy peyniri konmak suretiyle sıcak olarak servis yapılır. Bu muhlama şekline adı geçen yöremizde "kaymak muhlaması' [/size] | |
|
| |
DeadNeverCry Administrator
Mesaj Sayısı : 892 Yaş : 36 Nerden : BuRsA Memleketim : Trabzon--Akçaabat--Satari.. İlgi Alanlarım : Fotomobil..trabzon ve spor.. :) Kayıt tarihi : 28/03/07
| |
| |
Mesaj Sayısı : 22 Yaş : 33 Memleketim : RİZE İlgi Alanlarım : SLAYT ve VİDEO YAPIMI Kayıt tarihi : 14/05/07
| |
| |
blackseastorm Administrator
Mesaj Sayısı : 491 Yaş : 36 Nerden : İstanbul Memleketim : Trabzon İlgi Alanlarım : Karadeniz Kayıt tarihi : 08/04/07
| |
| |
| Konu: Geri: Mıhlama Çarş. Mayıs 16, 2007 9:12 pm | |
| Evet gerçektende muhlama karadeniz bölgesinin en güzel yemeği, Hele bide uzun uzun tel verince tadı bi başka oluyo be... | |
|
| |
Esrefdemirci53 Moderatör
Mesaj Sayısı : 17 Yaş : 36 Nerden : Rize/Güneysu Memleketim : Rize İlgi Alanlarım : Teknoloji,Din Kayıt tarihi : 14/05/07
| Konu: Geri: Mıhlama Perş. Mayıs 17, 2007 11:52 am | |
| Ula olsada yesak........... | |
|
| |
yağmur damlası Moderatör
Mesaj Sayısı : 278 Yaş : 35 Nerden : İSTANBUL Memleketim : TRABZON İlgi Alanlarım : müzik dinlemek Kayıt tarihi : 20/04/07
| Konu: Geri: Mıhlama Perş. Mayıs 17, 2007 6:32 pm | |
| istanbulda, trabzondaki gibi aynı tat olmuyor, havasından sanırım | |
|
| |
| Konu: Geri: Mıhlama Perş. Mayıs 17, 2007 9:21 pm | |
| e herhalde olmaz, mıhlamanın hası KARADENİZDE | |
|
| |
DeadNeverCry Administrator
Mesaj Sayısı : 892 Yaş : 36 Nerden : BuRsA Memleketim : Trabzon--Akçaabat--Satari.. İlgi Alanlarım : Fotomobil..trabzon ve spor.. :) Kayıt tarihi : 28/03/07
| |
| |
blackseastorm Administrator
Mesaj Sayısı : 491 Yaş : 36 Nerden : İstanbul Memleketim : Trabzon İlgi Alanlarım : Karadeniz Kayıt tarihi : 08/04/07
| Konu: Geri: Mıhlama Perş. Mayıs 17, 2007 9:59 pm | |
| | |
|
| |
yağmur damlası Moderatör
Mesaj Sayısı : 278 Yaş : 35 Nerden : İSTANBUL Memleketim : TRABZON İlgi Alanlarım : müzik dinlemek Kayıt tarihi : 20/04/07
| Konu: Geri: Mıhlama Cuma Haz. 15, 2007 7:48 pm | |
| yok yok ben karar verdim trabzonda yaşayacağım, herşeyini özledim trabzonun , yemeklerini daha çok özledim | |
|
| |
| Mıhlama | |
|