Ey zindan yalvarırım beni bırakma içerden dışarı, yıllarca beklerim içinde senin Burda huzurluyum, burada mutluyum Burda efsane adamlar var kahramanlarım Yarı deli oturuyorum öğle vakti tahta masanın kenarındaki sandalyede. Şiir yüzlü kız beni bıraktı karanlık zindana
Yoksa ben miyim kendini buraya zincirleyen Kara kule akşamları çok güzel. Kulede gece hiç bitmez Düşlerim bitmez burada Düşlerim hiç ölmez burada. Yabancı sesler yok aklımda. Dalga geçemezler benle artık. Kara kulem, zindanım, efsane adamlar! Her birinize aşığım Yarı belime kadar gömülüyüm hücremde Fareler yan yan tatlı tatlı bakıyorlar gözlerime. Yemeyin fareler benim etimi. Ben bir kalp kırdım ama acısı yeter hem size, hem bana. İskeletim bekler bu karanlık zindanda. Yıllar geçer erir kemiklerim toz olur uçarlar. Sanki başka bir yere taşınırlar İşte toprak olur, toprakta erir, su olur. Su hava olur, gene dünyam olur. Sen beni soluyorsun şiir yüzlü kız. Hiç kimseyi sevmedim senin kadar. Acaba üzülüyor musun öldüğüme?
Ölen sadece bedenim, ben değilim. Bir tek sen ve ben biliyoruz gerçeği yüreklerimizdeki derinliklerde. Efsane adamlar ağlıyor zaman zaman. Omzuma yaslanıyor başları. Sıcak sıcacık akıyor sevgi içime. Ben ölmedim efsane adamlar yaşıyorum. Ben ölemem efsane adamlar istesem de. Sevgini sakla efsane adam. Sevgin sana dönecek. Sevgin sana gelecek. Soğuk soğuk esiyor rüzgar yine. Düş görüyorum, içinde bedenim duruyor tatlı bir oyunda Seni görüyorum, yaşamaya çalışırken yanında olmak istiyorum, içim sana çekilir, çekilirim sana, Kahrolası dünya sensin, sensin gerçek zindan. Sevgilimi bırak, özgür kalsın. Sevgilime zarar verme, dokunma ona. Biz onla seni yok ederiz umutlarla Düşlerle ve umutlarla şiir yüzlü kız hatırlamıyor belki hiç bir şeyi.
Sevgilim bu dünya var ya...Hiç de sandığın gibi bir yer değil. Burası zindan! Kurtar kendini zindandan. Ben güçsüz bir gardiyan nasıl kurtaracağım seni ve milyonları bir anda
Ben kapıyı açmaya gidiyorum, ben kapıyı açacağım
Umarım onların arasındasın Bana yakın olmaya çalış, bana yakınlaşmaya çalış. Efsane adamlar kurtulacaklar bu zindandan. Ben çoğunu görmedim bile. İşte yine başlıyor gerçek bir hikaye. Hikayemdesin, hala yaşıyorsun yabancı. İyi işler yap yabancı. Güzel işler yaparsan eğer bana yakınlaşırsın yabancı. Ben sana mutlaka döneceğim yabancı. Benim adım iyilik, benim adım denge. Benim adımı sen koy yabancı. Ama mutlaka döneceğim sana yabancı.
Efsane adamlar kapının eşiğinde adım atıyorlar özgürlüğe. Sende onlara, katıl sevgilim, düş! Karanlık bir yola çıkıyoruz sen ben ve efsane adamlar. Gözlerimizde kocaman bir umut. Aşılması imkansız dağlara çıkıyoruz. Yol karanlık, yol tehlike dolu. Yolumu açın ey dünyalılar, bu bir düş olmalı. Karşımda durur iki kollu bir canavar. Canavar öldürme beni. Sevgilime gidiyorum, karşılıksız aşkıma. Onu mutlu etmeye, sana yenilmem asla Beni parçala, ben seni öldüreceğim, yine de zaten yaşayamam onsuz asla. Canavar gözlerin ne güzel, Canavar bakışların ne hoş. Canavar tıpkı sevdiğime benziyorsun, Yoksa o musun? Canavar bana kıyma. Dostlarım efsane adamlar geçmeliler karşıya. Karşısı çok güzel. Karşısı bir harika, sende katıl bize. Ben san ne kötülük yaptım ? Ben seni efsane adamlardan önce ***ürebilirim karşıya Yaralarım ağır olsa da Yaralarım beni öldürse de.
Ölmeden hemen önce iksiri bulup sonsuza kadar yaşayabiliriz. İksir yolumun üstünde biliyorsun değil mi canavar? İksiri seziyorsun değil mi canavar, onun için karşımdasın. Ben kalbimi sana vermiştim. Kalbim sendeyken tek başıma geçemem karşıya, tut elimden asi ruhlu canavar. Geçelim karşıya birlikte. Efsane adamlar mırıldanır...Sen deli misin? Nasıl olur? Bu imkansız. Siz daha önce de çok kez dediniz imkansız. Artık bu sefer sizi inandırmayacağım. Bu sefer kendim başaracağım. Geçmişte yapamadım belki hiç ama, bu sefer ölümüne gidiyorum. Ölümüne savaşıyorum senle kanlı canavar, tut pamuk ellerimden hemen gidelim karşıya. Karşısı ne güzel, ne hoş, orası sonsuzluk, bizden öncekilerden başaramayanlar oldu. Ama biz farklıyız bu defa Bu defa her şey farklı olacak, dinle beni! Gel güzel canavar geçelim karşıya. Sevgili canavar. Bu topraklardan uzaklaşacağız, vardığımız yerde sadece mutluluk var paydamız. Vardığımızda bundan emin olacaksın. Ben ateş duvarını geçtim bir kez. Bu kez de senin için geçeceğim karşıya, sende ateş duvarını aşıp gel yanıma. Bu güzel bahçede kimsenin görmediği güzellikleri görmeye başlayarak etrafı saran evrenimizde mutluca yaşayalım sonsuza denk
Kimse anlamaz dedikleri şeyleri şimdi efsane adamlar anlıyorlar. Uyanıyorlar ışıklı bir dünyada, burası gerçeğin ta kendisi, burası senin özgürlüğünün başladığı yer, burası aşkımızın bittiği ve sevgimizin başladığı yer. Sevgimizin çok olduğu bir yere koşalım hemen. Burası düşlerimin doğduğu yer, burası mistik ve sorusuz sorgusuz bir yer, öpücüklerimin evreni kapladığı yegane yer. Hadi sevgilim işte sana düşlerim, istersen uzan bana, İstersen yaparsın Gel benle uzaklara, karşıya Karşısı ne güzel, ne harika, uç peşimden&
Gardiyanın elleri titrek olan oldu yine Zindanım paramparça bugün Aşk yuttu tüm karanlığını zindanımın Gardiyan sonsuz aydınlığa taşındı. Mükemmel aşk yokmuş. Mükemmel aşk hiç güzel değilmiş
Sevgilim ve ben sana elveda diyoruz Git uzaklara zindan, sana elveda diyorum. Yine de sağ ol, beni aşkıma kavuşturdun. Mutlu ve sessiz bir adam oldum sayende. Gardiyanın zindanı delik deşik. Verilen sözler tutulmadı. Yüzüm yok, sana bakamam bir tanem. Haydi hoşça kal! Sana elveda. Beni gerçek bir oyun bekliyor. Artık ben bir öncüyüm. Öncü gerçek mutluluğu getirmek için soğuk memleketlere uçacak. Buz gibi yerlerden ülkeme sıcak getirecek. Ey kocaman zindan, sen ve içindekiler, düşlerim elveda
Zindanlar hiç olmasın!
Esaretin tek, aşkın dinmez, öfken yaşamındır senin ve umudun geleceğin. Gözlerin nasıl bakar bana ıslak ıslak. Bedenin serilmiş önümde, ölüyorum şiir yüzlü kız Her geçen saatte adım adım Biliyorum şiir yüzlü kız, Özlüyorum yanımdayken bile. Durmam yanında çok, kaçmam lazım sokaklara, sana öfke bulmam lazım. Bulduğum tüm yanlışları düzeltmem lazım. Bir tek sana köleyim. Acaba şiir yüzlü kız sonsuz mutluluk bizim olur mu? O sensiz olmaz ki oh şiir yüzlü kız, şiir yüzlü kız! Bana deli dediler, bana suçlu dediler, Beni elektrikle yakacaklar. Kavrulurken bile şiir yüzlü kız, Sen gelirsin aklıma. Hadi ne olur şiir yüzlü kız, hiç kimseye benzemesin aşkımız. İnanıyorsan uzat ellerini yanık bedenime. O aslında leş, içi kurt doluyken bile seversin biliyorum. Ben özgür bulutlarda gezerken, bu şehirde seni gördüm bir tek güzel Hadi benim için öl şiir yüzlü kız. Hadi bana dön şiir yüzlü kız. Işıklar kararmış, şiir yüzlü kız sarar evreni. Aşkımı kara deliklere yutturdum. Korkuyorum şiir yüzlü kız, Son bir kez daha beni sever misin gerçekten evrende patlayıp yayıldığımız gün
Nasıl yakındık birbirimize o gün şiir yüzlü kız, bir tek sana üzüldüm gerçekten, yeniden bir araya gelecek miyiz?
Bedenimden çıkarken neler gördüm bilsen. Neler neler şiir yüzlü kız! Beni ne dünya tutabilir, ne de evren!
Aptal şiir yüzlü kız dinle beni, son kez gidiyorum bu topraklardan. Toprağım kanlı mezarımda. Öldüm ama kanar gene yaram. Beni buraya sen düşürdün aptal şiir yüzlü kız. Seni ararken ben ne çok çektim bilsen. Seni büyüttüm, güzelleştirdim. Sonra bir gün beni mahvettin sen. Yok ettin, öldürdün. Dağ başındaki kanlı bir mezarda durur bedenim. Cesedim kanamaya devam eder, yarası derin, yarası kalbinde, yarası çok derinden.
Kalbim sonsuz çağlar aşkı ve sevgiyi. Kalbimde durur tahtadan kazığın sevgili dilber şiir yüzlü kız. Trabzona gelmeyeceğim seni görmeye. Beraber yüzmeyeceğiz ve senin için kendimi kahretmeyeceğim. Şiir yüzlü kız beni bu sefer affet, elveda diyorum sana. Elveda şiir yüzlü kız. Gerçek aşkı sende buldum ben, yuvana dön. O seni sevecek ülkede yaşa. Kara kule sizin eviniz, Zindanım size emanet, siz beşiniz için yaptım her yanını, her hücresinde durur hala bir yanım.
Elveda şiir yüzlü kız! Canım, dilberim güle güle. Yaz, kış ve baharların olsun. Senin için beşinci mevsimi yaptım, bu mevsimde aşıklar bedenlerinden çıkarlar. Bu mevsimde aşıklar öyle çok severler ki! Sevgilerinden evren titrer. Beşinci mevsimin adı güz-düşü. Güz-düşü mevsimi hiç bitmez kulenin en üst katında En üst katında yaşa ilk geceni. Sonra bir kapı açılacak melekler tarafından, meleklerin kanatlarından tutunup yüksel güneşe. Güneş değil o aslında, orası cennet, gidin açın kapıyı, gidin, açılacak kapı, saygıyla eğiliyorum önünüzde, ben yazarınız selamlar sunar size, esenlikler dilerim, mutlu uzaklarda yaşayın hep layık olduğunuz gibi her zaman
Ben aymazın tekiyim işte. Uğruna ölmeyi çok istedim aman olsun bana. Dağlar kadar büyük hayallerim durur zindanda. Ağlar dururum olmazsa gardiyanlarla birlikte. İsteklerime lanet olsun, ama ne olur işte hayallerim ölmesin. Anla beni ey şiir yüzlü sevgili, ne de olsa hücre delisi, gardiyan düşmanı bir aymazım ben işte aymaz&