www.AkcaabatgencLik.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.AkcaabatgencLik.Net

www.AkcaabatgencLik.Net

PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

ORTA MAHALLE

5 posters
YazarMesaj
cesur_61
İsteKaradeniz.tk
İsteKaradeniz.tk
cesur_61

Erkek
Memleketim : trabzon_akcaabat
İlgi Alanlarım : futbol_müzik

ORTA MAHALLE Empty
MesajKonu: ORTA MAHALLE   ORTA MAHALLE Icon_minitimeC.tesi Nis. 14, 2007 4:15 pm

ORTA MAHALLE

Akçaabat'ın tarihi mahallelerinden biri olan Orta mahalle, Osmanlı dönemi sivil mimarlık örnekleri, sokakları, merdivenleri, duvarları ve çeşmeleriyle tarihi karakterlerini günümüze aktarabilmiş nadir yerleşim yerlerimizden biridir.

Tarihi dokusu tek-tek evler olarak değil, sokak ve mahalle ölçeğinde bütünlük gösteren bu alan tarihi kentsel bir sit alanıdır. Sit alanı içerisinde geçmiş kültürlerin seçkin ürünlerinden ve anıtsal mimarlık örneklerinden olan ST. Michael Kilisesi, Şapel ve günümüzde ilköğretim okulu olarak kullanılan Kilise Okulu yer almaktadır.

Akçaabat Belediyesi tarafından Trabzon valiliğinin de katkılarıyla burada bir çekirdek alan oluşturma ve burayı yeniden turizme kazandırma çalışmaları sürdürülmektedir.

Orta Mahalle başta olmak üzere tarihi kültür değerlerimizi korumak amacıyla Akçaabat Belediye Meclisi’nin başvurusu sonucu Akçaabat, Tarihi Kentler Birliği’nin üyesi olmuştur.
ORTA MAHALLE Ortamahalle
DeadNeverCry
Administrator
Administrator
DeadNeverCry

Erkek
Memleketim : Trabzon--Akçaabat--Satari..
İlgi Alanlarım : Fotomobil..trabzon ve spor.. :)

ORTA MAHALLE Empty
MesajKonu: Geri: ORTA MAHALLE   ORTA MAHALLE Icon_minitimeC.tesi Nis. 14, 2007 4:57 pm

evet burasıda benım mahallem teşekkurler ..
http://www.istekaradeniz.tk
blackseastorm
Administrator
Administrator
blackseastorm

Erkek
Memleketim : Trabzon
İlgi Alanlarım : Karadeniz

ORTA MAHALLE Empty
MesajKonu: Geri: ORTA MAHALLE   ORTA MAHALLE Icon_minitimeC.tesi Nis. 14, 2007 8:47 pm

Orta Mahalle başta olmak üzere tarihi kültür değerlerimizi korumak amacıyla Akçaabat Belediye Meclisi’nin başvurusu sonucu Akçaabat, Tarihi Kentler Birliği’nin üyesi olmuştur.

Aslında Bu gibi Değerlerimize Sahip Çıkmamız Lazım Bunlar Bizim Değerlerimizdir Çünki LÜTFEN Değerlerimize Sahip Çıkalım

Kerem Kardeşim allah Nasip Ederde Bir Gün Gideriz Beraber Olurmu ?
https://karadeniz.yetkinforum.com
EftelyA61
İsteKaradeniz.tk
İsteKaradeniz.tk
EftelyA61

Kadın
Memleketim : Trabzon
İlgi Alanlarım : hayat

ORTA MAHALLE Empty
MesajKonu: Geri: ORTA MAHALLE   ORTA MAHALLE Icon_minitimeSalı Nis. 17, 2007 11:47 am

ortaköy mahallesi akçabatın en güsel yerlerinden biri olarak biliyorum.... hiç gidip görmek nasip olmadı ama tarihiyle eşsiz bir mekan... kerem bizi gelince misafir etcen mi?

bi de belde oldu mu acaba bi fikri olan var mı?
cesur_61
İsteKaradeniz.tk
İsteKaradeniz.tk
cesur_61

Erkek
Memleketim : trabzon_akcaabat
İlgi Alanlarım : futbol_müzik

ORTA MAHALLE Empty
MesajKonu: Geri: ORTA MAHALLE   ORTA MAHALLE Icon_minitimeSalı Nis. 24, 2007 4:49 pm

hayır orası mahalle belde olmaz olamaz
SusKun!
Administrator
Administrator
SusKun!

Erkek
Memleketim : TRABZON
İlgi Alanlarım : ...

ORTA MAHALLE Empty
MesajKonu: Geri: ORTA MAHALLE   ORTA MAHALLE Icon_minitimeSalı Nis. 24, 2007 10:18 pm

siz gelin biz burdayız gezdiririz sizi merak etmeyin

ORTA MAHALLE
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-