www.AkcaabatgencLik.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.AkcaabatgencLik.Net

www.AkcaabatgencLik.Net

PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Düşün-düş'ler... Daldan Dala Felsefe

YazarMesaj
SusKun!
Administrator
Administrator
SusKun!

Erkek
Memleketim : TRABZON
İlgi Alanlarım : ...

Düşün-düş'ler... Daldan Dala Felsefe Empty
MesajKonu: Düşün-düş'ler... Daldan Dala Felsefe   Düşün-düş'ler... Daldan Dala Felsefe Icon_minitimeC.tesi Nis. 14, 2007 10:16 am

Daldan Dala Felsefe

Düşün-düş'ler

Ak-imge'ler

İsmet Kemal Karadayı

Düşün-düş'ler... Daldan Dala Felsefe Daldan_dala_felsefe_dusun_dusler_ak_imgeler_24005

İsmet Kemal Karadayı bu kitabında, 160 deneme ile okurları düşünce ummanında sık ve kısa gezintilere çıkarıyor.

"Ben insanım, tek dalda tünemiş sayrıkuş gibi değil, canlı devingen, özgür kuşlar gibiyim.

Daldan dala konmak, bulutlarla yarışmak isterim."
diyen Karadayı'dan birkaç söz!...

"Düşünüyorum, öyleyse varım" demiş Dercartes. Bence insanı hayvandan ayıran özelliklerin başında, "düşünce" ile birlikte, üretim, onur ve utanç vardır. Zamanlarını boşa harcamamış olanlar, asıl boş kaldıkları zaman yorulurlar.
Fırsat düşkünü olanların, fırsat eşitliği'nden yararlanmaya hakları yoktur. Azrail, aspirinci doktor'ların reçetelerini eczacılardan daha çabuk okur. Yalanın ve yanlışın apıştırıp bıraktığı insanlar, başları sıkışınca yapış yapış olurlar. Işığın ışığa karşı duruşu yol şaşırtır. Dinlenmesini bilmeyen, yorulmayı başaramaz. Sora sora var olma'yı beceremeyen insan, yok'luğunun nedenini onu buna sorar. "Tek başına" bir şey olunuyorsa, "iki şey" yok demektir.

Düşün-düş'ler... Daldan Dala Felsefe
1 sayfadaki 1 sayfası