| Temel FıkraLarı.. | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
DeadNeverCry Administrator
Mesaj Sayısı : 892 Yaş : 36 Nerden : BuRsA Memleketim : Trabzon--Akçaabat--Satari.. İlgi Alanlarım : Fotomobil..trabzon ve spor.. :) Kayıt tarihi : 28/03/07
| Konu: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 8:56 pm | |
| Sevgili Hemşerilerim;
Karadeniz'imizin vazgeçilmezi olan Temel emicemizun fikralarini buraya yazalum.
Sağlıcakla Kalun....
| |
|
| |
Mesaj Sayısı : 892 Yaş : 36 Nerden : BuRsA Memleketim : Trabzon--Akçaabat--Satari.. İlgi Alanlarım : Fotomobil..trabzon ve spor.. :) Kayıt tarihi : 28/03/07
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 8:57 pm | |
| dursun la temel ormanda geziyolarmış dursun sormuş temele ula dursun ne güzel orman göreymusun ORMANİ temelden cvp gelmiş ULA AĞAÇLARDAN BİŞE GÖREMEYRUM DAAA | |
|
| |
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 8:57 pm | |
| Haçim Bey temel banka soymak suçundan yargılanıyormuş , son celsede hakim delil yetersizliğinden temelin tahliyesine karar vermiş . temel bunu duyunca çok sevinmiş ve bağırarak hakime ; - uy cözünü sevdigumun hacim beyi , yani şimdi bu paralar penim oldu değil mu .....? | |
|
| |
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 8:59 pm | |
| Tuvalet Kağıdı Fadime ile Temel büyükada da dolaşıyorlarmış Bir martı Temel`in kafasına pislemiş Fadime: -Temel git şu tuvaletten tuvalet kağıdı al Temel: -Gerek yoktur kuş çoktan uçup gittu | |
|
| |
| Temel'in Vasiyeti Yolculuktan dönen Idris, kahvede oturanlara sordu : - Yahu pizum Temel nasil öldi? - Kalpten cittu, dediler. - Vasiyetu filan var miydu? - Var idu. "Beni denize gömün" demis idu. - Cömdünüz mü? - Cömdük amma, mezarinu kazarken çok kayip verduk... | |
|
| |
| Güneş Bir mecliste konuşulurken, Amerikalı : -biz mars'a gideceğiz, demiş. Alman : -biz yakıtsız giden otomobil üreteceğiz, demiş. Fransız : -atom bombasını etkisiz hale getirecek projelerimiz var, demiş. Bizim karadenizli de onlardan geri kalmamak için : -biz de güneşe gideceğiz, demiş. -güneşe gidemezsiniz, demişler. güneş yakar. Karadenizli gülümsemiş : -o kadar da enayi değiliz, tabi, demiş. akşam serinliğinde gideceğiz . | |
|
| |
| |
| |
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 9:02 pm | |
| BİZ NE DEDUK
Temel bir gün hakimin karşısına çıkartılır.
Hakim temel'e sorar:
evladım senin adın ne bakim?
temel:
adım temel fakat Z si yok
hakim bir an düşünür ve temel'e dönerek der:
evladım temel'de Z yok ki?
Temel hemen cevabı yapıştırır:
Eeeee biz ne deduk hakim bey? | |
|
| |
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 9:02 pm | |
| Temel bir kitabevine girmis, tezgahtara, Bana bir roman lazum... demis. Tezgahtar sormus, Efendim agir mi olsun yoksa hafif mi? Temel, Farketmez, nasul olsa arabam kapinun önünde...
| |
|
| |
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 9:03 pm | |
| Temel bi gün kahveye girmis. Üstü basi yirtikmis. N'oldu diye sormuslar. Temel : -Kaynanami gömdük. Kahvedekiler: -Iyi de bu halin ne? -Biraz direndi de.
| |
|
| |
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 9:03 pm | |
| KAPISMA
Temel bi gun otobanda, Anadol marka arabasiyla gidiyormus. Aksilik bu ya; arabanin arizalanacagi tutmus. Ne yapsin ? Caresizce cekmis emniyet seridine ve beklemeye baslamis.Epey bi sure bekledikten sonra gurultuyle, bir arabanin hemen yaninda durdugunu gormus. Son model bir FERRARI ve icinde grand tuvalet, kara gunes gozluklu,saclari joleli,trasli ve kisacasi varlikli ve cok zengin oldugu her halinden belli olan bi adam hafifce egilerek seslenmis; - Hemserim ! istersen otobanin sonuna kadar seni yedege alip cekiim.! Temel caresiz, elbette kabul etmis.Baglantilari yapmislar ve son kontrolleri de yaptiktan sonra zengin surucu; -Arkadas bak, ben de hiz hastaligi vardir,eger dalginlikla hizimi arttirirsam sen arkadan selektor yaparsin ben de yavaslarim olur mu? demis. Temel buna anlam verememis ama yinede Peki ! demis. Nihayet yola koyulmuslar.Onde FERRARI ve arkasinda ANADOL bir sure sakince yol almislar. Ama bi sure sonra da Temel adamin neden bahsettigini anlamis. 60 km/h.....80km/h.....120km/h.....150km/h derken Temel bakmis olacak gibi degil. Direksiyon zangirdamaya motordan boguk sesler gelmeye baslayinca Hemen hatirlamis ve ondeki surucuye selektor yapmaya baslamis. Selektoru farkeden surucu de durumu anlayip yavaslamis. 150km/h....120km/h.....60km/h. Ancak gel zaman git zaman bi sure sonra ondeki surucu yine kendini kaptirip hizlnmaya baslayinca Temel bu sefer atik davranmis ve malum. Bu olay birkac defa daha tekerrur etmis. Uzun bir sure sakince yol almislar.Ta ki buyuk bir gurultuyle Temelin yanindan gecip ondeki FERRARI"nin yanina yanasan son model LHAMBORGINI"nin soforu FERRARI"nin soforune kapkara gozluklerinin uzerinden bakip; -Kapisalim mi Moruk! 140 km ilerideki benzinciye son varan ilk gelenin deposunu fuller. Ne dersin ? FERRARI"nin surucusu; -Pekala, paralari hazirla. Cunki kaybeden sen olacaksin....demis ve baslamislar yarisa ; 80 km/h.... 120km/h..... 200km/h.... 280km/h....
Tam bu sirada helikopter ile otobanin uzerinde trafik denetleme devriyesi gorevini yapmakta olan Dursun durumu farkeder ve eline telsizi alarak su mesaji gecer... -Alo...Alo.. Breykk...Ucan Hamsi"den tum ekiplere... Su anda otoyolun 85. mevkiinde seyir halinde olan uc araba otoban emniyetini bozacak sekilde asiri hiz yapii... Arabalari tanimliyorum...
FERRARI-LHAMBORGINI-ANADOL....
FERRARI ile LHAMBORGINI kapisii, Arkadan ANADOL gecmek icin yol istii. | |
|
| |
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 9:06 pm | |
| ANANIN YANİNA BİZİM TEMEL PARAŞÜTÇÜ OLMUŞ.BİR GÜN TEMEL'E HOCASI TEMEL GİT İKİ GÜN AİLENİ ZİYARET ET DEMİŞ GELİNCE BÜYÜK GÖSTERİ YAPACAĞIZ.TEMEL GİTMİŞ İKİ GÜN ANNESİNİ BABASINI GÖRMÜŞ HASRET GİDERMİŞ.GİDECEĞİ GÜN ANNESİ TEMEL'E OĞLUM ATLAMA SENİN PARAŞÜTÜN AÇILMAYACAK RÜYAMDA GÖRDÜM DEMİŞ.TEMEL HOCASININ YANINA VARINCA HOCASINA OLAN BİTENİ ANLATMIŞ.HOCASI TEMEL'İ İKNA EDEMEMİŞ VE SONUNDA TAMAM SEN BENİMKİNİ AL DEMİŞ.NEYSE UÇAĞA BİNMİŞLER TEMEL HOCASININ PARAŞÜTÜNÜ ALMIŞ VE ATLAMIŞ.BİRAZ GITMİŞ İPİ ÇEKMİŞ AÇILMIŞ DERKEN YANINDAN HIZLA HOCASI GEÇMİŞ.TEMEL HOCASIN ARKASINDAN BAĞIRMIŞ.HOCAM NEREYE GİDİYORSUNUZ?HOCASI TEMEL'E ''ANANIN YANINA ANANIN'' DEMİŞ..
Annesinden Temel'e mektup "Sevgili oğlum Temel... Senin hızlı okuyamadığını bildiğim için mektubu yavaş yavaş yazıyorum... Artık senin büyük şehre gittiğin sırada yaşadığımız evde yaşamıyoruz. Baban bir gazetede, "İnsanların başına genellikle evlerinin iki kilometre civarındaki bölgelerde kaza geldiğini" okumuş; o yüzden taşındık... Sana yeni adresi veremiyorum, çünkü yeni evimizde bizden önce oturan hemşehrilerimiz, taşınınca adresleri değişmesin diye kapı numarasını söküp götürmüşler... Bu evde garip bir çamaşır makinası var. Geçen gün içine dört gömlek koydum, çalıştırmak için duvardaki zinciri çektiğimden beri bir daha gömlekleri göremedim. Geçen hafta sadece iki kez yağmur yağdı. İlki üç gün, ikincisi ise dört gün sürdü... Benden istediğin yeleği postaya verdim. Ancak, halan 'o koca düğmelerle paket çok ağır olur' deyince düğmeleri kopartıp yeleğin cebine koyduk. Orada bulabilirsin... Not: Sana biraz da para gönderecektim, ama zarfı bir kere yapıştırmış bulundum... Sevgiler... Annen" | |
|
| |
Yilmazer_08 Sitenun GüLi
Mesaj Sayısı : 51 Yaş : 36 Nerden : Sakarya Memleketim : Artvin/Hopa İlgi Alanlarım : Karadeniz'im ve Trabzonsporum Kayıt tarihi : 05/04/07
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 10:02 pm | |
| Temel'in babası vefat eder... Cenazeye gelen bir aile dostu Temel'e sorar: Nasıl oldu? Cevap: 30.kattan aşağıya düştü... Adam: Vah vah desene çok feci ölmüş... Temel: Yok yok öyle ölmedi... tam yere düşecekken manavın tentesine çarpıp tekrar yükseldi... Adam: Vah Vaah! Daha şiddetli çakıldı o zaman. Temel: Yok! Karşıdaki kasabın tenteden zıpladı bu sefer karşı binanın çatısına... Adam: Demek çatıya çarpıp öldü. Temel: Yok ya! Çatıdan yuvarlanıp elektrik tellerine gitti... Adam: Deme ya! Çarpıldı o zaman... Temel: Yok canım teller yaylandı babamı 200 metre yukarı fırlattı. Adam: 200 metreden yere çakıldı öyle mi? Yazık... Temel: Yok ya yine en baştaki bakkalın tenteye... Adam: Orda mı öldü? Temel: Yooo... Ordanda yine kasaba... En sonunda bunalan adam Temel'e bağırarak sordu: Ulan nasıl öldü bu adam? Temel: "Baktık durmuyo... Vurduk!" | |
|
| |
Yilmazer_08 Sitenun GüLi
Mesaj Sayısı : 51 Yaş : 36 Nerden : Sakarya Memleketim : Artvin/Hopa İlgi Alanlarım : Karadeniz'im ve Trabzonsporum Kayıt tarihi : 05/04/07
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 10:10 pm | |
| Temel Kim 500 milyar ister adlı yarışma programına katılır.
Soru 1) 100 yıl savaşları ne kadar sürmüştür ?
a) 116 yıl, b) 99 yıl, c) 100 yıl, d)150 yıl.
( Temel bilemez ve pas geçer )
Soru 2) Panama şapkası hangi ülkede keşfedilmiştir ?
a) Brezilya, b) Şili, c) Panama, d) Ekvator
( Temel seyircinin yardımını ister )
Soru 3) Rusların Ekim Bayramı hangi aydadır ?
a) Ocak, b) Eylül, c) Ekim, d) Kasım
( Temel telefon hakkını kullanır. )
Soru 4) Kral George IV'ün doğru adı nedir ?
a) Albert, b) George, c) Manuell, d) Jonas
( Temel iki şık eleme hakkını kullanır. )
Soru 5) Kanarya adalarının adı hangi hayvandan gelir ?
a) Kanarya, b) Kanguru, c) Fare, d) Fok balığı
( Temel oyundan çekilir. )
İsterseniz doğru cevaplara bir göz atın :
1. Sorunun cevabı = 116 yıl,
2. Sorunun Cevabı = Ekvator,
3. Sorunun Cevabı = Kasım,
4. Sorunun Cevabı = Albert,
5. Sorunun Cevabı = Fok balığı
İtiraf et: Bir an için kendini temel'den daha zeki sanmıştın, değil mi? | |
|
| |
Yilmazer_08 Sitenun GüLi
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 10:11 pm | |
| İçkiyi Bıraktım Temel bir gün avrupaya gider.Temel'in kötü bir aliskanligida vardir, sürekli içki içer. Birgun bir bara girip barmenden üç bira ister ve hepsini içer.Üç-bes defa böyle yapinca barmen merak eder ve sorar; -"Niye hep üç tane bira içiyorsunuz? Temel cevap verir; -"Ben, Dursun ve Hamdi bizler üçüzüz. Hepimiz dünyanin farkli yerlerindeyiz. Hepimizde bara girdigimizde birbirimizin yerine bira içeriz, öteki iki birayi o yüzden içiyorum" der. Yine günlerden bir gün Temel bara gelir ve iki bira ister, barmen verir.Temel biralari içtikten sonra tam kalkarken barmen sorar; -"Allah rahmet eylesin efendim, kardesinizin biri öldü heralde?" deyince Temel cevap verir; -"Hayir ben içkiyi biraktim da.." | |
|
| |
Yilmazer_08 Sitenun GüLi
| Tv Kanalı Bizim Temel, bir tv kanalinda yarismaya katilir. Kazandigi parayi eksik verirler. Temel sebebini sorar. E, oyle vergi kesiyoruz" cevabini alir. Bunun uzerine Temel, avukata basvurur. Avakut ona Televizyonu mahkemeye ver der. Aradan zaman gecer avukat yolda Temeli gorur, ona sorar. Ula televizyonu mahkemeye verdin mi ? Temel cevaplar. Verdim ama ertesi cün keri ketirdim oni... Insan yine de televizyonsuz yapamayi! sonradan geri aldımm onu | |
|
| |
Yilmazer_08 Sitenun GüLi
| Burası Trabzon'a gitmez. Temel uçakla Trabzona gidecekmis. Oturmus bir yere rasgele... Asil yer sahibi gelmis; Yer sahibi: Beyfendi burasi benim yerim kalkarmisiniz? Temel: Hayir Yer sahibi : Beyfendi burasi benim yerim kalkin Temel: Hayir Yer sahibi gider hostese basvurur. Hostes: Beyefendi burasi sizin yeriniz degil kalkarmisiniz lütfen Temel: Kalkmam Hostes çare bulamayinca kaptana basvurur. Kaptan, Temel'in kulagina bisey fisildar ve Temel gecer arka tarafa oturur. Herkes hayret etmis biz bu kadar ugrastik kalkmadi acaba Kaptan nasil kaldirdi bunu. Dayanamayıp sormuslar kaptana: Kaptan: -Dedim ki Burasi Trabzon'a Gitmez. | |
|
| |
Yilmazer_08 Sitenun GüLi
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 10:12 pm | |
| Temel'in Aklı Azrail Temel’in canını almak için gelir. Temel'se Azrail'den kurtulmak için hemen bir çare bulur. İşaret parmağını ağzına sokar ve "aguk guguk" sesleri çıkartarak bebek taklidi yapar. Azrail durumu anlayıp Temel’in oyununu bozmak istemez ve gider. Azrail ertesi gün Temel’i almak için geldiğinde Temel’in kendisine bir emzik bile aldığını ve yerlerde emeklediğini görür ve Temel’e seslenir: - Temel, gel attaaaa gideceğiz...
Asansör Temel asansöre binmiş başlamış beklemeye bir müddet sonra Dursun girmiş asansöre bakmış Temel bekliyor oda beklemiş. Bu arada biri daha binmiş ve neden beklediklerini sormuş Temel hemen cevap vermiş : - "uşagum görmeymisun ha burda 4 kişiliktir yazayı" | |
|
| |
Yilmazer_08 Sitenun GüLi
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 10:13 pm | |
| Şaka Bir gün Temel balığa çıkar. İyi bir avdan sonra bir tekne balık tutar. Birden hava patlar ve çok büyük bir fırtına çıkar. Temel dua etmeye başlar.Tanrım beni bu fırtınadan kurtarırsan bütün bu balıkları fakirlere dağıtacağım der içinden. Hava bir zaman sonra düzelir.Temel evine dönmeye başlar.Bir tarafdanda balıklara bakar ve içinden bu balıklar fazla yarısını dağıtsam olur der. Biraz daha sonra balıklara tekrar bakar ve bu balıkların yarısıda çok fazla, ben bunların çeyreğini dağıtsam olur der. Biraz daha zaman geçer Temel tekrar balıklara bakar.Tam o sırada hava tekrar bozulur.Temel kafasını gökyüzüne diker ve şöyle der: -Haçen sende şakadan heç anlamiyesun... | |
|
| |
Yilmazer_08 Sitenun GüLi
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 10:17 pm | |
| Doğan ın Yengesi Temel ormanda agaç kesiyormus, o sırada çevreciler de ormanda yürüyüşe çıkmışlar, Temeli bu vaziyette görünce bir güzel pataklamışlar... Temel üstü başı perişan halde köye dönerken Dursun a rastlamış, Dursun;Ula Temel bu ne hal böyle? diye sormuş, Temel de anlatmış; Ormanda ağaç keseydum, birden kalabaluk pir grup Doğan ın yengesini bozmişum diye dövdü peni, halbuki ne Doğan ı taniyruuum, ne de yengesuni.. | |
|
| |
Yilmazer_08 Sitenun GüLi
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 10:24 pm | |
| Deneme Atlayışı
Temel ile Dursun askerde eğitimlerini paraşütçülük üzerine yapıyorlardı. Komutan: Bu bir deneme atlayışıdır, şimdi herkes sırayla atlayacaktır sonra aşağıda buluşma yerine gidip diğerlerini bekleyecektir, eğer paraşüt açılmazsa fazla telaş yapmayın ikinci paraşütü deneyin der ve herkesi teker teker atlatır. Temel birinci paraşütü çeker açılmaz o anda ordan geçen Dursuna bağırır: - Ula Tursun paraşüt açilmiy der. Dursun soguk bir kanlılıkla yedeği çek der. Temel onuda dener oda açılmaz. Temel Dursuna yine bağırır:
Ula yedeğide çektum oda açilmiy, galiba yere çakilip öleceğum Dursun der. Dursun Temeli şöyle bir süzer ver derki: Ula Temel hiç korkma haçen bu sadece denemedur.
| |
|
| |
Yilmazer_08 Sitenun GüLi
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 10:25 pm | |
| Rezil Çırak
Temel birgün yolda yürürken Dursunla karşılaşmış. Dursun 'ooo temel dükkan açık çırakta dışarı çıkmış' demiş. Temel de 'dün akşam o beni rezil etti, bu günde ben onu rezil ediyorum' demiş. | |
|
| |
Yilmazer_08 Sitenun GüLi
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 10:26 pm | |
| Kamyon Şoförü Temel
Temel kamyon söförüymüs. Bir gün kamyonu ile yokus asagi inerken freninin patladigini farketmis. Ileriye dogru baktiginda da yolun ikiye ayrildigini görmüs. Bir tarafta pazar kuruluymus ve yüzlerce insanin alisveris yapiyormus. Diger tarafta ise küçük bir çocuk yolun ortasinda oyun oynamaktaymis. Temel çok hizli bir sekilde düsünerek "pazar yerune çirersem pi sürü insan ölür en eyisu çocigu ezeyum" demis. Ertesi gün gazetelerde söyle bir baslik; "pazara giren kamyon dehset saçti. 150 ölü" Temel e sormuslar : - Sende hiç kafa yokmu? Bu kadar insani ezecegine bari çocugu ezseydin. Temel cevap vermis : - Ula siz benu salak mi sandunuz? Bunu bende düsündüm... Tabii ki çocugu ezecektim ama cocuk pazara dogri kosunca ben ne yapayim? | |
|
| |
Yilmazer_08 Sitenun GüLi
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Perş. Nis. 05, 2007 10:29 pm | |
| Trabzonlu Temel Ağa'nın sevgili torunu Eda'nın ödevi ile başı derttedir...
Eskişehir'e göç eden "Teğerli arkadaşu Niyazi"ye başına gelenleri yazar:
Niyazicuğum. Hani benim küçük torun var ya. Geçen akşam, geturdi ödevini önüme koydi. Bi yandan da ağlay. Zaten dertlerini hep bağa açar. Dedi ki; "Habunlari anliyamadum. O yüzden da yapamadum. Yarin öğretmen beni dövecek."
Dedum ki; "Ağlama uşağum, bunun içun öğretmen adam dövmez. Şimdi oni çözeruk." Ne mümkün Niyazi kardaşum: Bi tirenlan, bi otobos ayni istasyondan kalkmişlar. Tiren otobostan 3/1 daha hizli gidiy. Otobos 2 yerde 15'er dakka istirahat vermiş. Tiren da bi yerde durmiş, 20 dakka su almiş. Otobos saatte 60 kilometro gidiymiş. Tiren 5 saat sonra gideceği yere varmiş. Otobos ise ne vakit sonra oraya varacakmiş. Oğraştum yapamadum. Uşak ağlay. Derken bubasi geldi. O da çözemedi. Diyrum oğa ki, "Damat, senun taniduğun tahsilli bi otobos şofori var ise oğa soralim, belki o bilebilur. Yahutta sabah olsun ben uşağı şoforler cemiyetine götüreyum. Onlar arasinda belki tirenle yariş etmiş bi şofor vardur da bize nasihat verur." Ha, biz bi yandan da uşağa tireni tarif ediyruk. Tiren görmemiş ki... Ne anasi görmiş, ne bubasi. Ben da bi tek askerlukte Erzurum'dan Sivas'a gittiydum. Neysa kardaşum, o gece çok kızdum. Diyeceksun ki niye? Uşak daha incir ağacından duti ayiramay; mezgiti gösteriyrum, hamsi diy. Biz gelduk araba yariştiriyruk. Yani efendi, otobos saatinda varsa ne olur, geç varsa ne olur? Gurbetten yolci mi bekliysun? Eğer varacaği saat önemliysa, edersun yazihaneye bi telefon, derler sağa otobosun ineceği zamani. Bu kadarluk mesele içun sabiyi subyani niye telef edersun? Uşacuklarda şarkı yok, türki yok, oyun yok; dayamiş matamatiği. Ayuptur... | |
|
| |
| Konu: Geri: Temel FıkraLarı.. Cuma Nis. 06, 2007 9:07 pm | |
| tşk.ler yılmazer_08..çok gusel.. | |
|
| |
| Temel FıkraLarı.. | |
|