www.AkcaabatgencLik.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.AkcaabatgencLik.Net

www.AkcaabatgencLik.Net
 
PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Hamsili Pilav (İçli Tava)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
CiCiKIZ
Sitenun GüLi
Sitenun GüLi
CiCiKIZ


Kadın
Mesaj Sayısı : 234
Yaş : 36
Nerden : TOZLU YOLLARDAN
Memleketim : KARADENİZ
İlgi Alanlarım : Karadenizim...
Kayıt tarihi : 08/04/07

Hamsili Pilav (İçli Tava) Empty
MesajKonu: Hamsili Pilav (İçli Tava)   Hamsili Pilav (İçli Tava) Icon_minitimeCuma Nis. 13, 2007 10:44 pm

Hamsili Pilav (İçli Tava) Hamsilipilav
Hamsili Pilav (İçli Tava)





İçindekiler
Ölçü
Miktar

Hamsi
-
1300 gram

Tuz
3 tatlı kaşığı
18 gram

Maydanoz
½ demet
30 gram

Soğan
2 büyük boy
200 gram

Zeytinyağı
¾ su bardağı
150 gram

Çamfıstığı
2 yemek kaşığı
20 gram

Pirinç
2 su bardağı
360 gram

Su (sıcak)
4 su bardağı
800 gram

Kuşüzümü
2 yemek kaşığı
20 gram

Kara biber
½ tatlı kaşığı
1 gram

Şeker
1 tatlı kaşığı
4 gram
Porsiyon Adedi: 6
Yapılışı
Balıkları temizle, kılçığını çıkar, yıka, 1 tatlı kaşığı tuz serp, karıştır. Süzgeçte 15 dakika beklet. Maydanozu yıka, ayıkla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra tencereye al, yağın 1 yemek kaşığını ayır, kalan yağ ve fıstığı koyup, kapağı kapat, ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür. Fıstıkların sararması için birkaç kez daha çevir. Pirinci koy, birkaç kez daha çevir. Pirinci yıka, süz, soğana ekle, bir kez daha çevir. Suyu ve kalan tuzu koy, karıştır, kuşüzümünü serp, önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir. Maydanozu ince ince doğra, karabiber ve şekerle birlikte pilava ekle, karıştır. Teflon veya cam fırın tepsisinin dibini ve kenarlarını 1 yemek kaşığı yağ ile yağla. Hamsileri, sırtları tepsiye gelecek şekilde, tepsinin dibine ve kenarlarına diz. Pilavı üzerine yerleştir. Bu kez hamsilerin sırtı yüze gelecek şekilde üzerlerini kapat. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişir, servis tabağına ters çevir.
Besin Değeri
(yaklaşık 1 porsiyonun)





Enerji
698 cal

Protein
34.3 g

Yağ
37.1 g

Karbonhidrat
55.3 g

Kalsiyum
48 mg

Demir
3.97 mg

Fosfor
450 mg

Çinko
2 mg

Sodyum
1040 mg

A Vitamini
386 iu

Tiamin
0.07 mg

Riboflavin
0.03 mg

Niasin
1.10 mg

C Vitamini
4 mg

Kolestrol
93 mg
Notlar
Karadeniz yöresinin ünlü yemeklerindendir. Öğünlerde, mevsimlik sebze salatası ile birlikte, tek yemek olarak servis edilir. Bazı yörelerde özel bakır tavalarda kızartılarak yapılır. Hamsili pilav, birer porsiyonluk kaplar içinde de hazırlanabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Hamsili Pilav (İçli Tava)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.AkcaabatgencLik.Net :: ...:::(¯`·.Karadeniz Genel.·´¯):::... :: Yemeklerimiz-
Buraya geçin: