CiCiKIZ Sitenun GüLi
Mesaj Sayısı : 234 Yaş : 36 Nerden : TOZLU YOLLARDAN Memleketim : KARADENİZ İlgi Alanlarım : Karadenizim... Kayıt tarihi : 08/04/07
| Konu: Hamsili Börek Cuma Nis. 13, 2007 10:39 pm | |
| Hamsili Börek İçindekilerÖlçüMiktarHamsi- -900 gramTuz2 tatlı kaşığı12 gramSoğan4 orta boy300 gramMargarin 5 yemek kaşığı50 gramSu1/2 su bardağı100 gramYapılışı Balıkları temizle, kılçıklarını çıkar, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet. 6 tanesini ayır, kalanını ince ince kıy. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, hamsiye kat. Kendi verdiği suyu çekene değin 10 dakika kadar pişir. Tepsiyi 1/2 yemek kaşığı yağ ile yağla. Kalan yağı su ile kaynama derecesine getir. Yufkaları üst üste koy, dörde böl. Her parçanın yüzeyine yağlı sudan sür, soğanlı hamsi içinden koy, bohça gibi sar, ters çevirip üzerlerine birer adet hamsi yerleştir, tepsiye diz. Yumurtayı, yağlı sudan 1 kaşık koyarak çırp, böreklerin üzerine sür. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişir. Porsiyon adedi: 6Besin Değeri (Yaklaşık 1 porsiyonun) Enerji219 calProtein13.8 gYağ7.1 gKarbonhidrat27,3 gKalsiyum28 mgDemir3.27 mgFosfor132 mgÇinko1 mgSodyum646 mgA Vitamini154 iuTiamin0.14 mgRiboflavin0.03 mgNiasin1.88 mgC Vitamini1 mgKolesterol41 mgNotlar Karadeniz yöresi yemeklerindendir. Bazı yörelerde, evde yapılan hamurdan yufka açılarak, börek yapılır. | |
|