Hamsi Çorbası
İçindekiler
Ölçü
Miktar
Hamsi
10-15 adet
250 gram
Soğan
1 orta boy
60 gram
Margarin
3 yemek kaşığı
30 gram
Su
6 su bardağı
1200 gram
Tuz
2 tatlı kaşığı
12 gram
Havuç
1/2 küçük boy
30 gram
Un
1/3 su bardağı
35 gram
Yumurta
1 adet
50 gram
Limon suyu
3 yemek kaşığı
30 gram
Kekik
3 tatlı kaşığı
2 gram
Yapılışı
Balığı temizle, yıka, kılçıklarını ayır, 1 santimetre kalınlıkta dobra. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 2-3 dakika öldür, içine 5 su bardağı su ve tuz koy, kaynamaya bırak. Havucu yıka, kazı, yarım santimetreküp irilikte doğra, kaynayan karışıma kat. Unu, kalan su ile ez, karıştırarak tencereye ekle, balığı kat, 20 dakika pişir. Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırp, içine sıcak çorbadan bir kaç kaşık koyarak ılıt. Limon suyu yumurta karışımını, tencereye azar azar eklerken çorbayı sürekli karıştır. Kekiği ekle, kaynayınca ocaktan al.
Porsiyon adedi: 6
Besin Değeri
(Yaklaşık 1 porsiyonun)
Enerji
87 cal
Protein
8,4 g
Yağ
3,1 g
Karbonhidrat
6 g
Kalsiyum
12 mg
Demir
0,92 mg
Fosfor
106 mg
Çinko
1 mg
Sodyum
818 mg
A Vitamini
538 iu
Tiamin
0,02 mg
Riboflavin
0,03 mg
Niasin
0,11 mg
C Vitamini
2 mg
Kolesterol
62 mg
Notlar
Doğu Karadeniz Bölgesinde yapılır. İstanbul'da hamsi yerine diğer balıklar kullanılır, içine patates ve maydanoz da konur.