www.AkcaabatgencLik.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.AkcaabatgencLik.Net

www.AkcaabatgencLik.Net
 
PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Hamsi Buğulama

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
CiCiKIZ
Sitenun GüLi
Sitenun GüLi
CiCiKIZ


Kadın
Mesaj Sayısı : 234
Yaş : 36
Nerden : TOZLU YOLLARDAN
Memleketim : KARADENİZ
İlgi Alanlarım : Karadenizim...
Kayıt tarihi : 08/04/07

Hamsi Buğulama Empty
MesajKonu: Hamsi Buğulama   Hamsi Buğulama Icon_minitimeCuma Nis. 13, 2007 10:04 pm

Hamsi Buğulama Bugulama
Hamsi Buğulama




İçindekiler
Ölçü
Miktar

Hamsi
-
1200 gram

Tuz
2 ½ tatlı kaşığı
15 gram

Patates
6 büyük boy
650 gram

Soğan
3 büyük boy
300 gram

Limon
1 büyük boy
100 gram

Domates
3 orta boy
400 gram

Defne yaprağı
3-4 yaprak
1 gram

Maydanoz
½ demet
30 gram

Kara biber
½ tatlı kaşığı
1 gram

Zeytinyağı
3 yemek kaşığı
30 gram

Su
1 su bardağı
200 gram

Yağlı kağıt
½
tabaka
Porsiyon Adedi: 6
Yapılışı
Balıkları temizle, yıka, kılçıklarını çıkart, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştır, süzgeçte 15 dakika beklet. Sebzeleri yıka. Patates, soğan ve limonu soy. Domates, soğan, patates ve limonu yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra. Tepsiye balıkları tek sıra diz, üzerine sırayla soğan, patates ve domatesi yerleştir. En üste aralıklı olarak limon ve defne yaprağı koy. Maydanozu ayıkla, ince ince doğra ve limonların üzerine paylaştır. Tuzun geri kalanı, kara biber, zeytinyağı ve suyu karışıma ekle. Tepsiyi yağlı kağıt ile kapat. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 40 dakika kadar pişir.
Besin Değeri
(yaklaşık 1 porsiyonun)





Enerji
346 cal

Protein
30.9 g

Yağ
14.5 g

Karbonhidrat
23.4 g

Kalsiyum
46 mg

Demir
4.01 mg

Fosfor
427 mg

Çinko
2 mg

Sodyum
1212 mg

A Vitamini
984 iu

Tiamin
0.13 mg

Riboflavin
0.08 mg

Niasin
1.90 mg

C Vitamini
24 mg

Kolestrol
88 mg
Notlar
Karadeniz yöresinin ünlü yemeklerindedir. Eski zamanlarda oyulmuş taştan yapılmış pişirme kapları (Bileki) kızdırıldıktan sonra, içine hamsi ve diğer besinler konularak pişirilirdi. Öğünlerde tek kap yemek olarak servis edilir. Arkasından tatlı yenir. Yağlı kağıt yerine alüminyum folya kullanılabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Hamsi Buğulama
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.AkcaabatgencLik.Net :: ...:::(¯`·.Karadeniz Genel.·´¯):::... :: Yemeklerimiz-
Buraya geçin: