www.AkcaabatgencLik.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.AkcaabatgencLik.Net

www.AkcaabatgencLik.Net

PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Karadeniz Üzerinde oynanan OyunLar..

YazarMesaj
DeadNeverCry
Administrator
Administrator
DeadNeverCry

Erkek
Memleketim : Trabzon--Akçaabat--Satari..
İlgi Alanlarım : Fotomobil..trabzon ve spor.. :)

Karadeniz Üzerinde oynanan OyunLar.. Empty
MesajKonu: Karadeniz Üzerinde oynanan OyunLar..   Karadeniz Üzerinde oynanan OyunLar.. Icon_minitimePerş. Nis. 05, 2007 8:28 pm

Karadeniz bölgesinin ne kadar güzel bir doğal yapıya ve karadeniz insanın ne kadar vatansever ne kadar duyarlı ve sadık olduğunu eminim ki sizlerde en az benim kadar biliyorsunuzdur...

Güzelim bölgemiz üzerinde yıllardır süregelen oyunların mevcut olduğunu düşünüyorum.fakat bu oyunlar maalesef özellikle son 3 yıllık bir zaman zarfı üzerinde artı da arttı.

Bu kanıya nerden vardığımı merak ediyorsanız size sadece bir kaç olaydan bahsetmtm ve bu olaylarının nedenini söylemem sanırım ki sizlerle hemfikir olmamızda başrol oynayacaktır.

Öncelikle şunu vurgulamak isterim:Karadeniz bölgesine neden yatırım yapılmıyor;bu soruyu yıllardır sorarım fakat şuana dek mantıklı bir cevap acıdır ki alamadım;bu sorunun mantıklı cevabını alamadıkça ne yazık ki güzel insanlarımızın halen uyutulduğunu ve daha da kötüsü uyutulmaya dünden razı olduğunu düşünüyorum.Bu soruya yıllardır hep aynı cevabı aldım o da;mesafenin uzunluğu ve ulaşımmış...Hadi bu cevabı mantıklı kabul edelim,peki buna ne derseniz?Bildiğiniz gibi tekel ülkenin gelir kaynakları sıralamasında baş sıralarda.madem sanayii getirmiyorsunuz güzelim bölgemize,hiç olmazsa tarımı destekleyin.Yahu buna da mı mesafe diyeceksiniz,diyorsanız ben de sizin halinize acıyarak şunu soruyorum:Sigaralarda amerikan tütünü kullanıyorsunuz,Amerika'dan gelen tütün Karadeniz'den gelmiyor mu?Bu nasıl bir çelişki!!!

Tamam tarımı desteklemediniz canınız sağolsun,ne de olsa bizim insanımız çalışkandır,azimlidir eyvallah deriz,iyi ama neden öldürmeye çalışıyorsunuz ki???Söylediklerim kesinlikle uydurmadan ibaret değildir,yapılanların ta kendisidir.

Bir kaç yıl evvel iktidarlarımız;sökülen fındık kökü başına çiftçilere para verdi,allah aşkına;saygı duyduğum büyüklerim,sevgili kardeşlerim,değerli yaşıtlarım,biriniz lütfen bana bunun mantıklı bir açıklamasını yapın,bunun anlamı nedir?Ama bana sakın arz fazlası var ve arz-talep debgelensin amacıyla yapılsın demeyin.derseniz ben de size hatırlarım;fındığın kg fiyatı el yakıyor ve ben de dahil olmak üzere bir çok ailenin evine fınfık alamadığını ki o kadar sağlıklı bir ürün olmasına rağmen...Sökülen kök başına para verilmesinin böyle bir açıklaması olmaz,kök söktüreceği kg fiyatını aşağıya çekin de hem çiftçinin geleceğini riske atmayın,zarar etmesine sebep olmayın hem de herkes yiyebilsin,haksız mıyım yani?

Bir diğer konu,Karadeniz insanı bu yıl gerçekten de çileden çıktı artık.İktidar çay-fındık alımını ne yazık ki rezilliğe dönüştürdü.Yaz tatilinde çay-fındık toplanan tüm köylerin çilesini gördüm ve bu sıralarda mecliste fındıkla ilgili sirk gösterimdeydi.İnanın artık üreticiler demediğini bırakmadı,haksız da değiller hani;fındığa zam yaptık diyorlar ama bu sene fındığa biçtikleri değer geçen yıl ki fiyatın yarısı kadar,bu insanları enayi yerine koymamtan başka bir şey değildir.

Bu anlattıklarım sadece bütünün bir kaç parçasıdır,daha neler var neler...bu oyunların sahaya çıkmasını ben çok basit bir nedene bağlıyorum.bu nedeni söylemeden önce sizlere basit,cevaplaması kolay bir soru yönelteyim:Karadeniz bölgesinde kaç tane gasp,terör,bölücülük,namussuzluk vakası gördünüz veya duydunuz???Pkk'nın emin olun ki ülkemizde giremediği yer yoktur Karadeniz dışında!Ve pkknın bölgemize sokulması hedefleniyor,kim ne derse desin ben bu sözümün arkasındayım,her nedense yıllardır pkk kaldırılamıyor,Çanakkale'de destan yazan toplumumuz 3-5 tane kürtle mi başa çıkamıyor yani???19 Yaşındayım bu 19 senenin en azından 8 yılını düşünerek geçiriyorum diyelim,8 senedir ben farklı bir senaryo görmedim.

Yapılmak istenilen;Karadeniz insanı isyancı hale getirmek ve böylece karadeniz insanın maneviyatını bozarak istedikleri kötü emeller için bölgemizde uygun bir atmosfer yaratmaktır.Ben tüm bu olanlara rağmen,güzel insanlarımızın bölgemize gelen asalaklara atmosfer olmaktansa,o asalakları bir kavanoza atıp kapağını sıkıca kapatacağına inanıyorum ve diyorum ki başka kapıya!!!

Son olarak şunu dile getirmek istiyorum;doğuda ki kürtler kendilerini parçalıyorya hani bize yatırım yok,insan yerine koymuyorlar bizi,doğuya gidenleriniz varsa size soruyorum,doğudaki o güzelim yollar Karadeniz'in neresin de var,öyle yolları hiç Karadeniz Bölgesi'nde görüdünüz mü?Özellikle de şu var:Doğu'da bir çok şeye göz yumuluyor,siz kaçakçılık yapın,kısa yoldan emeksiz para basın,bir de üstüne üstlük dağa çıkın bizim abilerimize,kardeşlerimize mermi sıkın,devletimi bölmeye çalışın devlet bilsin yapılanı buna göz yumsun,bizim insanımız da alın terini akıtsın emek versin ama emeğinin karşılığını alamasın,yok böyle yağma.Bunlara göz yumacak adaleti ben istemiyorum,siz ister misiniz bilemem!!!rn Sabırla okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.Bu yazıyı kesinlikle siyasi amaçlarla ele almayın,sadece yıllardır süregelen adaletsizliklerin bir uktesi okadar...

Saygılarımla ...
http://www.istekaradeniz.tk

Karadeniz Üzerinde oynanan OyunLar..
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Karadeniz Resimleri