www.AkcaabatgencLik.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.AkcaabatgencLik.Net

www.AkcaabatgencLik.Net

PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

akçaabat-eğitim-köfte-sanat

2 posters
YazarMesaj
DeadNeverCry
Administrator
Administrator
DeadNeverCry

Erkek
Memleketim : Trabzon--Akçaabat--Satari..
İlgi Alanlarım : Fotomobil..trabzon ve spor.. :)

akçaabat-eğitim-köfte-sanat Empty
MesajKonu: akçaabat-eğitim-köfte-sanat   akçaabat-eğitim-köfte-sanat Icon_minitimePerş. Nis. 12, 2007 9:10 am

AKÇAABAT KÖFTE: [img:0e42]http://www.akcaabatdernegi.org.tr/folklor/resimler/kofte5[1].jpg[/img:0e42]

Şehrin kültürel ve ekonomik yapısı içerisinde, 1945' li yıllarda Orta caddeden başlayan ve tüm ülkeye ve yurt dışına yayılan Akçaabat Köftesi ayrı bir yer tutmaktadır.Haragali (Ali Çolak) ve Eşref Ustanın (Eşref Bal) mangalıyla başlayan, Çolakoğullarının köfte salonuyla duyulan, Cenikli Mustafa (Yılmaz) Recep Durna, Abdullah Komar, Pirali Altun, Bahriyeli Ahmet Serdar ve Şahpazoğulları gibi köfte ustalarının eliyle yayılan, Çolakoğulları ve Abdullah Komarı'ın yetiştirdiği Temel Kolot, Nihat Aydın, Kalkışım kardeşler ve benzeri ustalarımızla ve adınısayamadığımız nice ustaların maharetiyle Türkiye'ye adını duyuran Akçaabat Köftesi ülkemizde yapılan diğer köftelerden farklı ve ayrıcalıklıdır. Maharetli ustalar tarafından yörenin otuyla beslenmiş ineklerin özenle seçilen etlerinin döş, kol ve gerdanıyla bunların karışımından oluşan, sinir ve ekstra yağ bulunmayan etlerinden kıyılarak yoğrulan ve bir gün dolapta bekletildikten sonra Akçaabat'ın temiz ve düzenli lokantalarında köfte ocağında pişirilen ve servis yapılan Meşhur Akçaabat köftesinin tadı bir başkadır.
AKÇAABAT EĞİTİM:

[img:0e42]http://www.akcaabatdernegi.org.tr/folklor/resimler/Ak_egit[1].jpg[/img:0e42]85 eğitim kurumunda öğrenim gören 29 bin 105 öğrenci bulunan şehirde en eski eğitim ve öğretim kurumu olan ve 115 yılını dolduran Merkez İlköğretim Okulunun yanı sıra Akçaabat şehir merkezinde on üç ilköğretim okulu, 4 lise, iki anaokulu bulunmaktadır. Ayrıca teknik lise ve üniversite sınavlarına öğrenci hazırlayan iki özel dershane de şehirde faaliyetlerini sürdürmektedir. Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı olarak Akçaabat'ta eğitim vermeyi sürdüren Fatih Eğitim Fakültesinin yanında şehir merkezinde yeni fakültelerin açılması planlanmaktadır.
Akçaabat'ta Eğitim ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.akcaabat-meb.gov.tr

AKÇAABAT SANAT:

akçaabat-eğitim-köfte-sanat Sanat2akçaabat-eğitim-köfte-sanat Sanat1 Gümüş ve aakçaabat-eğitim-köfte-sanat Corltın bilezik işlemeciliği gibi El Sanatları başta olmak üzere1940'lı yıllar Akçaabat'ını çektiği fotoğraflarla günümüze kadar ulaştıran Zeki Sezgin ve fotoğrafcılık alanında önemli çalışmaları ve sanatsal eserleri bulunan Atilla Bölükbaşı, Ahmet CanPepe sadece Akçaabat'ta değil bölge de tanınan fotoğraf sanatçılarıdır. Yaptığı eğitim çalışmalarının yanında sanatsal çalışmalarıyla da adından sözettiren Akçaabatlı Ressam Ekrem Kutlu, Müzik Alanında Bölgenin tanınmış ismi TSM Korosu Şefi Salih Kazancıoğlu, Eserleri ve Şiirleriyle tanınan Haydar Gedikli, Miktad Eyüboğlu,Sebahattin Şentürk, Karikatür santınının unutulmaz ismi Harun Yavruoğlu gibi bir kısmı sıralanan yaşayan değerler Akçaabat'ta sanatın her alanında varolan birikimi göstermektedir. Yukarda bir şiiri yayınlanan Eyüp Sabri Lermioğlu'nun yanında Cemal Azmi Tellioğlu, Hasan İzzettin Dinamo,Halit Ağanoğlu, SebahattinEyüpoğlu,Muzaffer Lermioğlu ise geçmişte Akçaabat'ın kültür-sanat özelliğinien güzel şekilde yansıtan isimlerden birkaçıdır.
http://www.istekaradeniz.tk
turkish
Biz Karadenizliyiz
Biz Karadenizliyiz
turkish

Erkek
Memleketim : askın olmadıgı bır memleketten
İlgi Alanlarım : muhasebe,eta, web tasarımı,pc,

akçaabat-eğitim-köfte-sanat Empty
MesajKonu: Geri: akçaabat-eğitim-köfte-sanat   akçaabat-eğitim-köfte-sanat Icon_minitimePerş. Nis. 12, 2007 11:02 am

eline sağlık payşaşım için kardes bol paylasımlar

akçaabat-eğitim-köfte-sanat
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-