www.AkcaabatgencLik.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.AkcaabatgencLik.Net

www.AkcaabatgencLik.Net

PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Eğitim

2 posters
YazarMesaj
CiCiKIZ
Sitenun GüLi
Sitenun GüLi
CiCiKIZ

Kadın
Memleketim : KARADENİZ
İlgi Alanlarım : Karadenizim...

Eğitim Empty
MesajKonu: Eğitim   Eğitim Icon_minitimeSalı Nis. 10, 2007 10:30 pm

Eğitim Egitim

Eğitim hizmeti olarak, 1923 yılında 12 ilkokul, 14 öğretmen ve 248 öğrencinin mevcut olduğu Gümüşhane’de, milli eğitimle ilgili gelişmeler de Cumhuriyetin ilanıyla başlamıştır.

Günümüzde anaokulundan yükseköğretime kadar her derecede eğitim hizmeti verilmektedir. Orta öğretimde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardan ayrı olarak Adalet Meslek Lisesi mevcuttur.

İl genelinde değişik türde toplam 220 okul (6 bağımsız anaokulu- 195 ilköğretim- 1 Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, 6 genel lise - 2 anadolu lisesi, 4 çok programlı lise - 5 meslek lisesi- 1 Fen Lisesi), 1.175 öğretmen (819 ilköğretim - 31 anasınıfı - 324 ortaöğretim), 25.301 öğrenci (12 Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi, 18.364 ilköğretim – 1.396 anasınıfı – 5.259 ortaöğretim) bulunmaktadır.

İl genelinde sınıf başına düşen öğrenci sayısı 22, Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ise 19’dur.

Yükseköğretimde okuyan 2.343 öğrenci ile birlikte İlimizin toplam öğrenci sayısının il genel nüfusuna oranı % 15’tir.

Okur-yazar oranı %95’tir.

İlimizde Merkez Aysın Rafet Ataç İlköğretim Okulunda ikili öğretim yapılmakta, diğer tüm okullarımızda ise normal öğretim yapılmaktadır. Okullaşma oranı ilköğretim okullarında %99,40, ortaöğretimde %73,44’ dür. Liselere geçiş oranı ise yaklaşık %87’ dir.

Öğretim yapılan okullarımızdaki derslik açığının kapatılması için ilköğretim okullarında 45, ortaöğretim kurumlarında 92 olmak üzere toplam 137 dersliğe ihtiyaç vardır. Yaklaşık maliyeti 4.8 milyon YTL.dir.

2005-2006 öğretim yılında 19 okulda taşımalı sistemle 560 öğrenci taşınmaktadır.

Merkez Halk Eğitim Merkezi hizmet binası dışında ilçelerimizde hizmet binası mevcut değildir. Bu durum Yaygın Eğitim çalışmalarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle Kelkit, Köse, Kürtün, Şiran ve Torul ilçelerimize Halk Eğitim Merkezi hizmet binası yapımına ihtiyaç vardır.
blackseastorm
Administrator
Administrator
blackseastorm

Erkek
Memleketim : Trabzon
İlgi Alanlarım : Karadeniz

Eğitim Empty
MesajKonu: Geri: Eğitim   Eğitim Icon_minitimeSalı Nis. 10, 2007 10:44 pm

Eğitim Şart Boşuna Dememişler Evet Eğitimsiz Bir Millet Hiç bişeydir Günümüzde Her Şey Eğitimle oluyor
Teşekkürler
https://karadeniz.yetkinforum.com
CiCiKIZ
Sitenun GüLi
Sitenun GüLi
CiCiKIZ

Kadın
Memleketim : KARADENİZ
İlgi Alanlarım : Karadenizim...

Eğitim Empty
MesajKonu: Geri: Eğitim   Eğitim Icon_minitimePaz Nis. 15, 2007 7:59 pm

Okudugun için ben teşekkür ederim..