www.AkcaabatgencLik.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.AkcaabatgencLik.Net

www.AkcaabatgencLik.Net

PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

20 bin özürlüye 1 okul düşüyor

3 posters
YazarMesaj
CiCiKIZ
Sitenun GüLi
Sitenun GüLi
CiCiKIZ

Kadın
Memleketim : KARADENİZ
İlgi Alanlarım : Karadenizim...

20 bin özürlüye 1 okul düşüyor Empty
MesajKonu: 20 bin özürlüye 1 okul düşüyor   20 bin özürlüye 1 okul düşüyor Icon_minitimeSalı Nis. 10, 2007 9:56 pm

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 8,5 milyon engelliye karşılık, özürlülere eğitim veren okul sayısının 428 olduğunu açıkladı.

Çelik'in verdiği bilgiye göre, her 20 bin özürlü vatandaşa sadece 1 okul düşüyor. Türkiye'de 115 zihinsel engelli, 16 görme engelli ve 49 işitme engelli okulu bulunuyor.
Özürlü çocukların büyük bir bölümü eğitim görmezken bir kısmı da normal okullarda eğitim alıyor. Bakan Çelik'in CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in soru önergesine verdiği cevaba göre, İstanbul'da 55, Ankara'da 36, İzmir'de 22 okulda özürlülere yönelik eğitim yapılıyor. Özürlülere yönelik okulların 348'i ilköğretim, 80'i ortaöğretim düzeyinde eğitim veriyor. Okullardan 16'sında görme engelli, 49'unda işitme engelli, 7'sinde ortopedik engelli, 18'inde otistik engelli, 112'sinde eğitilebilir zihinsel engelli, 115'inde öğretilebilir zihinsel engelli, 96'sında da özel eğitim görmesi gereken çocuklar devam ediyor.
gurgula_0061
Co-Admin
Co-Admin
gurgula_0061

Erkek
Memleketim : TRaBZoN...
İlgi Alanlarım : FuTBoL, su ve kalorifer tesisatı yapMAK

MesajKonu: Geri: 20 bin özürlüye 1 okul düşüyor   20 bin özürlüye 1 okul düşüyor Icon_minitimeÇarş. Nis. 11, 2007 5:13 pm

eline sağlık yeni bişeyler öğrenmek güzel
http://www.kurtboard.com
blackseastorm
Administrator
Administrator
blackseastorm

Erkek
Memleketim : Trabzon
İlgi Alanlarım : Karadeniz

MesajKonu: Geri: 20 bin özürlüye 1 okul düşüyor   20 bin özürlüye 1 okul düşüyor Icon_minitimeÇarş. Nis. 11, 2007 5:51 pm

Ya bu Devlet Bişey Yaptığı Yok Özürlü İnsanlarımıza Eğitimi Yaşamayı aşılamamız Lazım
Teşekkürler Cicikız
https://karadeniz.yetkinforum.com

1 sayfadaki 1 sayfası