blackseastorm Administrator
Mesaj Sayısı : 491 Yaş : 36 Nerden : İstanbul Memleketim : Trabzon İlgi Alanlarım : Karadeniz Kayıt tarihi : 08/04/07
| Konu: RİZE LİSESİ YENİ BAŞTAN Ptsi Tem. 16, 2007 11:59 pm | |
| RİZE LİSESİ YENİ BAŞTAN Rize'de yarım asırdan fazla eğitim-öğretim hizmeti veren Rize Lisesi, yerine yenisi yapılmak üzere yıkılıyor. RİZE - Rize'de yarım asırdan fazla eğitim-öğretim hizmeti veren Rize Lisesi, yerine yenisi yapılmak üzere yıkılıyor. Rize'nin en eski okulu olan 34 derslikli, 1210 öğrenci kapasiteli Rize Lisesi yerine daha moderni ve güzeli yapılmak üzere yıkılıyor. Rize Lisesi'nin lise ve dengi okulların eğitim ve öğretim sürelerinin 4 yıla çıkmasıyla birlikte öğrenci kapasitesine cevap veremediği ve bunun üzerine okulun yıkılarak yerine yenisinin yapılması kararlaştırıldı. Rize'de doğal gaz dağıtım ihalesini alan AKSA Enerji firmasının yeni okulun yapımını üstlendiği bildirildi. Firma adına Mehmet Kazancı ile Rize Valiliği arasında bir protokol imzalanırken, yeni proje kapsamında yapılacak okulda; 44 derslik, 20 laboratuvar, kapalı spor salonu ve konferans salonu bulunacak. | |
|